Ali greš lahko iz bolniške na dopust?

🕑 Apr 02, 2024


 

Zakonodaja določa številne pomembne vidike izrabe in prenosa letnega dopusta, zlasti v primerih, ko delavci niso mogli izkoristiti dopusta zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali drugih podobnih razlogov. Razjasnili bomo ključne točke, ki jih morate vedeti glede vaših pravic in obveznosti.

 

Ali lahko greš na dopust iz bolniške?

V primeru, da je dopust planiran in javljen pred nastopom bolniške, lahko greste na dopust takoj po bolniški. Vaša direktorica oziroma direktor vam dopusta ne more preklicati. Razen, če velja kar je zapisano v 163. členu ZDR-1. In sicer, da bi vaša odsotnost resno ogrožala delovni proces. Če je direktorj/direktorica vedela, da odhajate, je vaš nadrejeni že ocenil ali bi vaša odsotnost ogrožala delovanje podjetja. 

 

Ali greš lahko iz bolniške na dopust?


 

Ostali nasveti glede izrabe in prenosa letnega dopusta v primeru odsotnosti zaradi bolezni


 

Preklic dopusta: Kdaj je to mogoče?

 

Prvi korak je razumevanje, kdaj delodajalec lahko prekliče dopust. Zakon določa specifične razloge za to, predvsem pa morajo biti ti razlogi nenadni in izjemno zahtevni, kar pomeni, da se preklic dopusta ne sme izvajati arbitrarno. Poleg tega lahko direktor prekliče le dopust, ki je povezan s šolskimi počitnicami ali en dan dopusta, ki ga je delavec določil sam.

 

Prenos letnega dopusta v primeru odsotnosti zaradi bolezni

 

Zakon daje delavcem možnost prenosa letnega dopusta v primerih, ko niso mogli izrabiti dopusta zaradi bolezni, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka. To omogoča daljši prenos letnega dopusta do konca naslednjega koledarskega leta, če delavec ni mogel izkoristiti dopusta v tekočem letu ali do 30. junija naslednjega leta.

 

Izraba dopusta v delovnih dnevih

 

Pomembno je vedeti, da se dopust izrablja v delovnih dnevih. To pomeni, da se tudi v primeru delnega delovnega časa zaradi zdravstvenih razlogov dopust izrabi sorazmerno s delovno obveznostjo delavca. Delodajalec izplača nadomestilo plače za čas izrabe letnega dopusta v skladu z delovno obveznostjo delavca, za preostali čas pa delavec prejme nadomestilo za odsotnost zaradi bolezni.

 

 

Posredovanje delovnega inšpektorja v primeru spora

 

V primeru sporov glede izrabe dopusta je priporočljivo zahtevati posredovanje delovnega inšpektorja. Ta lahko pomaga pri razreševanju spora in zagotovi spoštovanje zakonodaje s strani obeh strani, delavca in delodajalca.

 

Spoštovanje zakonskih določb in pravilna izraba dopusta je ključnega pomena za ohranjanje pravic delavcev in vzpostavitev zdravega delovnega okolja. Zato je priporočljivo vedeti svoje pravice in se obrniti na ustrezne organe v primeru nesoglasij ali kršitev.

 

Ali greš lahko iz bolniške na dopust?

 

 

Kaj pa če ne želim uporabiti inšpektorja?

V tem primeru vam je na voljo uporaba platforme preveri.podjetje.si, kjer lahko anonimno (brez ustvarjanje uporabniškega računa), oddate komentarje glede vašega trenutnega ali bivšega delodajalca. Tako lahko opozorite prihodnje potencialne delavce in posredujete dobre nasvete ali pa mogoče komentirate


 

Pogosta vprašanja o dopustu

 

Kdaj naj se odpravim na počitnice?

Odločitev o tem, kdaj iti na dopust, je odvisna od zahtev delovnega procesa in vaše želje po oddihu ter rekreaciji. Lahko si izberete dopust po dogovoru z delodajalcem. Če delodajalec meni, da bi vaša odsotnost negativno vplivala na delo, lahko zavrne vaš dopust in določi drug termin, ob upoštevanju obveznosti porabe dveh tednov dopusta do 30. junija ter drugih kriterijev.

 

Ali lahko delodajalec zavrne mojo prošnjo za dopust?

Delodajalec nima pravice določiti, kdaj morate koristiti dopust, razen v nekaterih izjemah. Lahko vam ga zavrne, če bi vaša odsotnost negativno vplivala na poslovanje podjetja v določenem obdobju, še posebej med sezono ali ob povečanem povpraševanju.

 

Ali greš lahko iz bolniške na dopust?

 

 

Kaj se ne šteje kot dopust?

Dopust ne vključuje praznikov, prostih dni, odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe ter drugih upravičenih odsotnosti.

 

Ali lahko dopust koristim samo med delovnimi dnevi? Kateri dnevi so primerni za dopust?

Dopust se porablja med delovnimi dnevi, kot jih določi delodajalec v delovnem urniku. Če običajno delate ob sobotah, se lahko ta dan šteje kot delovni dan in lahko koristite dopust.

 

Ali se lahko termini dopusta spremenijo?

Dogovor o terminih dopusta se lahko spremeni po prvotnem dogovoru med delavcem in delodajalcem.

 

Ali lahko dobim nadomestilo za neizkoriščen dopust?

Namen dopusta je počitek, regeneracija in izraba prostega časa po lastnih potrebah. Zato se dopusta ne morete odpovedati v zameno za nadomestilo, razen v primeru prenehanja delovnega razmerja, ko se lahko dogovorite za finančno nadomestilo.

 

Ali lahko dobim dodatne dni dopusta glede na delovno dobo?

Zakon o delovnih razmerjih ne določa dopusta glede na delovno dobo. Morda pa so določila o dodatnih dnevih dopusta v kolektivni pogodbi.

 

Ali moram biti med dopustom dosegljiv/a za delodajalca?

Med dopustom delodajalec nima pravice, da bi vas kontaktiral, in niste dolžni odgovarjati na klice ali sporočila v zvezi z delom.

 

Ali greš lahko iz bolniške na dopust?


 

Kako izračunati svojo delovno dobo?

 

V primeru, da želite ugotoviti svojo delovno dobo, bodisi zaradi pridobitve dodatnih dni dopusta ali zgolj za lastno informiranost, obstaja več načinov, kako to storiti. Pomembno je vedeti, da je delovna doba pri različnih delodajalcih lahko opredeljena različno, zato se je priporočljivo pozanimati pri pristojnih organih. Za izpis delovne dobe se lahko odločite na tri načine:

 

  1. Osebno: Na katerikoli enoti ali izpostavi Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ) lahko osebno pridobite izpis delovne dobe.
  2. Po pošti: Izpolnite lahko obrazec 'Vloga za izpis obdobij zavarovanja v RS' in ga nato pošljete na ZPIZ.
  3. Preko portala 'Moj eZPIZ': Na portalu se morate prijaviti in vnesti svoje podatke, kot so davčna številka ali EMŠO, ter leto, za katerega želite izpis delovne dobe.

 

Dopust na delovno dobo

 

Dopust za doseženo delovno dobo ni izrecno določen v Zakonu o delovnih razmerjih (ZDR-1). Kljub temu pa je mogoče, da imate pravico do dodatnega dopusta na podlagi delovne dobe. Ta dodatni dopust lahko urejajo kolektivne pogodbe ali pa je določen v splošnem aktu vašega delodajalca. Pomembno je razlikovati med delovno dobo in pokojninsko dobo. Če nobena kolektivna pogodba ne določa dodatnega dopusta glede na delovno dobo ali če vaš delodajalec ni opredelil te pravice v svojem internem aktu, potem verjetno nimate pravice do dodatnih dni letnega dopusta na podlagi dosežene delovne dobe.


 

Preverite svojega delodajalca

Pred zaposlitvijo je priporočljivo, da si ogledate anonimna mnenja zaposlenih o vašem morebitnem delodajalcu na spletni strani preveri.podjetje.si.

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri