Delovna mesta na odprtem in skritem trgu dela

🕑 Mar 20, 2023


 

Delovna mesta

 

Delovna mesta na odprtem in skritem trgu dela

 

 

Delovna mesta na odprtem trgu dela

 

Če ste v procesu iskanja nove zaposlitve ali se le poigravate z idejo o menjavi službe, ste nedvomno že slišali za številne portale, ki redno objavljajo prosta delovna mesta. Ker so podjetja stopila v korak s časom, so se razpisi za prosta delovna mesta večinoma preselili iz časopisov in fizičnih objav na splet. Danes tako podjetja delovna mesta objavljajo na spletnih portalih, kot so:

 

 

Ti portali so odlična izhodiščna točka za iskalce zaposlitve, ki si želijo raziskati čim več možnosti in poslati prošnje čim več različnim podjetjem. Omenjeni portali omogočajo iskanje prostih delovnih mest glede na različne parametre, med drugim:

 

  • področje dela,
  • kraj dela (tako lahko npr. poiščete zaposlitev v Ljubljani),
  • delovnik (polovični, polni),
  • zahtevana izobrazba,
  • za določen ali nedoločen čas …

 

Spet drugi, ki si želijo zaposlitve v določenem podjetju, ki so ga preverili na portalu preveri-podjetje.si, tako lahko najdejo razpise za prosta delovna mesta v izbranem podjetju, saj nekateri portali ponujajo tudi funkcijo iskanja, kamor lahko vpišete ime podjetja, kjer se želite zaposliti.

 

 

 

Do delovnih mest z Zavodom za zaposlovanje

 

Če ste brezposelni že dalj časa, z iskanjem nove službe nimate sreče, ali pa preprosto potrebujete pomoč, je pravi naslov za vse iskalce zaposlitve Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje. Poleg portala za iskanje prostih delovnih mest vam Zavod za zaposlovanje ponuja tudi pomoč pri spremembi karierne poti, nudi karierno svetovanje, dodatna izobraževanja …

 

Ker je vseživljenjsko učenje zelo pomembno, če želimo ostati relevantni na trgu dela, Zavod za zaposlovanje organizira izobraževanja in delavnice, s pomočjo katerih lahko pridobite nova znanja, ki so danes iskana, razširite svoja obzorja in izboljšate svojo zaposljivost, to pa še predvsem velja za starejše in tiste, ki iščejo prosta delovna mesta na težko zaposljivem področju.

 

Prav tako s posebnimi programi za mlade Zavod za zaposlovanje pri iskanju prostih delovnih mest nudi pomoč mladim, ki so pravkar zaključili izobraževanje in iščejo prvo zaposlitev. Poleg iskanja zaposlitve Zavod za zaposlovanje spodbuja tudi vajeništvo, pripravništvo in nadaljnje izobraževanje.

 

 

Delovna mesta na odprtem in skritem trgu dela

 

 

 

Ali so vsa prosta delovna mesta dejansko prosta?

 

Vse prepogosto se zgodi, da se tako ali drugače prijavimo na razpisano prosto delovno mesto, smo povabljeni na prvi krog razgovorov, po katerem imamo morda celo dober občutek, da smo bili delodajalcu všeč in nam bo gotovo ponudil zaposlitev, nato pa smo razočarani, ko nas podjetje hladno zavrne v masovno poslanem elektronskem sporočilu ali nam celo sploh ne sporoči svoje odločitve.

 

Seveda obstaja možnost, da za delovno mesto, na katerega ste se prijavili, preprosto niste bili izbrani, saj je imel morda kak drug kandidat več izkušenj, boljšo izobrazbo, je bolje predstavil svoje prednosti, ali pa je pokazal več zanimanja za razpisano delovno mesto. Pogosto pa razlog za zavrnitev tiči drugje. Po podatkih Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje je za kar tri četrtine vseh delovnih mest kandidat izbran še pred objavo prostega delovnega mesta.

 

Razlogov je lahko več:

 

  • delodajalec je kandidata izbral med svojimi zaposlenimi, ki želijo menjati delovno mesto znotraj podjetja,
  • nepotizem – delodajalec je za delovno mesto izbral svojega prijatelja ali sorodnika,
  • izbrani kandidat je bivši sodelavec, ki je že dobro seznanjen z delovnim procesom v podjetju,
  • izbrani kandidat se je v preteklosti prijavil na podobno ali enako delovno mesto, vendar takrat ni bil izbran …

 

V vseh naštetih primerih je izbrani kandidat vedel, da se bo odprlo novo delovno mesto, še preden je bil objavljen razpis, zato pa se je nanj lahko tudi prej prijavil. Gre za delovna mesta, ki so skrita oziroma se pojavljajo na skritem trgu dela, ki pa zaradi svoje narave zahteva nekoliko drugačen pristop.

 

 

 

Delovna mesta na skritem trgu dela

 

Skriti trg dela je veliko bolj razširjen, kot si morda mislite. Raziskave kažejo, da je skritih kar 80% vseh delovnih mest, torej velika večina. Gotovo se sprašujete, kako je to mogoče, saj Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) narekuje, da se mora javno objaviti vsa prosta delovna mesta. Delovna mesta v javnem sektorju morajo biti objavljena na portalu Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, za privatna podjetja pa je pravilo nekoliko drugačno.

 

Dovolj je kakršna koli javna objava, kar lahko pomeni objava prostega delovnega mesta na spletni strani ali socialnih medijih podjetja, lahko pa delodajalec preprosto naredi fizično objavo v prostorih svojega podjetja, kjer jo pravzaprav lahko vidijo le drugi zaposleni. S tem upoštevajo zakonska določila za javno objavo o prostem delovnem mestu, kljub temu, da jo bo videlo relativno majhno število ljudi.

 

Zakonsko je določeno, da mora biti rok za prijavo na vsako prosto delovno mesto vsaj 3 dni, vendar nobeno podjetje, ki resno išče kandidate za delovno mesto, ne bo razpisalo tako kratkega prijavnega roka, zato lahko pogosto sklepate (z redkimi izjemami), da gre pri takem razpisu zgolj za formalnost in ne dejansko iskanje kandidatov.

 

 

 

Kako do delovnih mest na skritem trgu dela

 

Gotovo se torej sprašujete, kako lahko tudi sami odkrijete skrita delovna mesta in se nanje pravočasno prijavite. Ker je razlogov za izbiranje kandidatov za delovno mesto izven odprtega trga dela več, je več tudi načinov, kako se prebiti na skriti trg dela in nase opozoriti delodajalce oziroma podjetja, za katera se zanimate.

 

Neposreden kontakt z izbranimi podjetji

 

Gotovo poznate zgodbe svojih staršev ali morda starih staršev, kako so preprosto po končanem izobraževanju odkorakali v najbližje podjetje, prosili za delo in ga tudi dobili. Danes seveda do delovnih mest ni mogoče priti na tak način, vendar pa v nekaterih primerih neposreden stik s podjetjem, kjer se želite zaposliti, še vedno nekaj šteje.

 

Na spletu lahko odkrijete veliko podjetij, ki se ukvarjajo z dejavnostjo, ki vam je blizu. Ali so ta podjetja vredna zaupanja, spoštujejo svoje delavce in jih redno plačujejo ter še mnogo drugih podrobnosti lahko preverite na portalu preveri-podjetje.si, kjer trenutni in bivši zaposleni anonimno razkrivajo resnični obraz podjetja oziroma delodajalca, enako pa lahko za svoje podjetje storite tudi vi.

 

Ko ste našli podjetje, kjer bi se radi zaposlili, jih lahko neposredno kontaktirate (danes je to priporočeno preko elektronske pošte in ne osebno ali po telefonu) ter jih opozorite nase. Tako lahko izrazite svoje zanimanje za delo pri njih, kar precej izboljša vaše možnosti za zaposlitev v nasprotju z nekom, ki se le prijavlja na delovno mesto, ker potrebuje službo, v nasprotju z vami ga samo podjetje torej ne zanima.

 

To je tudi odlična priložnost, da izpostavite svoje izkušnje, znanja in kompetence ter se predstavite kot idealnega novega sodelavca. Sami lahko predlagate delovno mesto, na katerem se vidite, na tem mestu pa lahko tudi predlagate izboljšave in ideje, s katerimi boste morda prepričali delodajalca, da ste pravi kandidat za delovno mesto, še preden je le-to razpisano.

 

Ta pristop je dober le za tiste, ki imajo že veliko izkušenj in znanja ter lahko zato veliko ponudijo podjetju, kamor se prijavljajo na delovno mesto. Če kot kandidat niste zelo iskani ali še nimate veliko izkušenj, obstajajo še druge možnosti za prijavo na neobjavljena delovna mesta.

 

 

Pošiljanje CV-ja v bazo kandidatov

 

Mnoga podjetja omogočajo, da svoj CV oziroma življenjepis oddate v bazo kandidatov, ki jih zanima delo v dotičnem podjetju. V tem primeru sicer pogosto nimate možnosti, da se predstavite kot idealen kandidat za specifično delovno mesto, vendar podjetje kljub temu ve, da vas zanima zaposlitev pri njih.

 

Pogosto podjetja pred objavo prostega delovnega mesta najprej temeljito preiščejo svojo bazo kandidatov, saj se morda prav med njimi skriva tisti, ki ga iščejo za takrat še neobjavljeno delovno mesto. Če podjetja na svoji spletni strani ob življenjepisu omogočajo pošiljanje spremnega ali motivacijskega pisma, to priložnost izkoristite, da se podrobneje predstavite, saj lahko prav to tehtnico prevesi vam v prid.

 

 

Obisk zaposlitvenih sejmov

 

Veliko iskalcev zaposlitve ne pomisli na obisk zaposlitvenega sejma, ko išče prosta delovna mesta, a prav na zaposlitvenih sejmih lahko spoznate veliko podjetij, ki bodo v prihodnosti želela zapolniti delovna mesta s samoiniciativnimi ljudmi. Samoiniciativo lahko odlično pokažete tako, da obiščete zaposlitveni sejem in naredite prvi korak ter se predstavite podjetjem, ki vas zanimajo.

 

Če izžarevate samozavest, si vestno beležite vse informacije, ki jih pridobite, in jih preudarno uporabite po zaključku zaposlitvenega sejma, se podjetju predstavite kot kandidat, ki ne čaka, da prvi korak naredijo drugi, je ciljno usmerjen in pripravljen na delo. Za mnoga podjetja je to vredno več kot visoka izobrazba ali dolgoletne izkušnje, saj vse to lahko pridobite naknadno, ko ste izbrani za delovno mesto.

 

 

Delovna mesta na odprtem in skritem trgu dela

 

 

 

Socialni mediji

 

V današnjem času je vse pogostejši način objavljanja in iskanja delovnih mest na socialnih omrežjih. Podjetja razpise o prostih delovnih mestih objavljajo na:

 

 

Ko ste na portalu preveri-podjetje.si našli podjetje, ki vas je prepričalo z dobro oceno svojih tedanjih ali bivših zaposlenih, mu sledite na vseh socialnih medijih, ki jih ima, da boste lahko vedno na tekočem z dogajanjem v podjetju, vključno z delovnimi mesti, ki se odpirajo.

 

Pomembno pa je tudi, da hkrati poskrbite za svoj lastni profil, saj je to prvi stik delodajalca z vami kot kandidatom. Da se prikažete v kar najboljši luči, je priporočljivo, da na profilu uporabite svoje pravo ime (brez vzdevkov) in sliko, na kateri ste videti profesionalno in urejeno.

 

Seveda pogosto na socialnih medijih objavljamo komentarje in slike, ki so sproščene in morda celo zelo osebne, zato je priporočljivo, da si ustvarite profil na socialnih medijih, kot je LinkedIn, ki so namenjeni prav profesionalnemu povezovanju oziroma mreženju.

 

Na takih portalih lahko objavite svoj življenjepis, se predstavite kot aktiven iskalec zaposlitve in spremljate vsa prosta delovna mesta, ki se objavljajo v vaši bližini, s sledenjem ključnih besed, kot so zaposlitev Ljubljana, zaposlitev Ptuj, zaposlitev Krka in podobno.

 

Na socialnih medijih se povežite s podjetji, delodajalci in tistimi, ki so zaposleni na področju, ki vas zanima. Če boste redno objavljali, se udeleževali javnih razprav in komentirali objave podjetja, boste gotovo opaženi.

 

 

Delovna mesta na odprtem in skritem trgu dela

 

 

 

Podjetjem se predstavite prvi

 

En korak pred ostalimi kandidati lahko torej ostajate tako, da:

 

  • se pozanimate čim več o podjetju na kariernem sejmu in na portalu preveri-podjetje.si,
  • delodajalca neposredno kontaktirate,
  • svoj življenjepis s spremnim pismom dodate v bazo kandidatov,
  • redno spremljate socialne medije
  • in se naročite na novice na spletni strani podjetja.

 

Najpomembnejše pri iskanju prostih delovnih mest na skritem trgu dela je, da pravzaprav ne iščete delovna mesta kot taka, pač pa se še preden se pojavijo predstavite delodajalcem kot kandidat, ki se želi zaposliti v njihovem podjetju, s sabo pa lahko prinese veliko novih idej, samoiniciativnosti in zagona, kar pokažete tako, da se podjetju predstavite prvi in ne čakate na razpis prostih delovnih mest.

 

Z veliko mero vztrajnosti se boste tudi vi prebili na skriti trg dela, kjer se vam bodo odprle poti do skritih delovnih mest, za katera sploh niste vedeli, da vas čakajo.

 

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri