CSD Kranj zaposleni – Kaj zares menijo o svojem delovnem mestu?

🕑 Mar 15, 2024


 

Center za socialno delo (CSD) Kranj igra ključno vlogo pri zagotavljanju socialne varnosti in podpore prebivalcem v lokalni skupnosti. Kot del širše mreže centrov za socialno delo po Sloveniji, CSD Kranj sodeluje pri izvajanju različnih socialnih programov in storitev, ki so namenjeni izboljšanju kakovosti življenja posameznikov in družin v stiski.

 

Kakšno delo opravljajo zaposleni v CSD Kranj?

 

Delo v centru za socialno delo Kranj predstavlja srčiko socialnega varstva v lokalni skupnosti, saj njegovi zaposleni vsakodnevno vplivajo na življenja posameznikov in družin, ki se soočajo z različnimi socialnimi izzivi. Delo je kompleksno in multidisciplinarno, saj ne zahteva samo poglobljenega strokovnega znanja iz več področij, temveč tudi visoko stopnjo empatije, prilagodljivosti in inovativnosti pri iskanju rešitev za pogosto zapletene življenjske situacije.

 

Osnova dela zaposlenih v CSD Kranj je neposredno delo z ljudmi. To vključuje individualno in skupinsko svetovanje, ocenjevanje potreb posameznikov in družin ter načrtovanje in izvajanje posegov, ki so najbolj ustrezni za vsak posamezen primer. Zaposleni se srečujejo z različnimi primeri, od družin v finančni stiski, posameznikov s težavami v duševnem zdravju, do situacij, kjer je potrebna takojšnja intervencija za zaščito otrok.

 

CSD Kranj zaposleni – Kaj zares menijo o svojem delovnem mestu?

 

Zaposleni na CSD Kranj prevzemajo odgovornost za celovito vodenje socialnih primerov. To pomeni, da identificirajo potrebe uporabnikov ter koordinirajo izvajanje različnih storitev in programov, ki so na voljo znotraj sistema socialnega varstva in širše. Takšen pristop zagotavlja, da so storitve prilagojene individualnim potrebam in okoliščinam vsakega posameznika ali družine.

 

Ena izmed najbolj občutljivih nalog zaposlenih v CSD Kranj je izvajanje intervencij za zaščito otrok. Ti posegi so potrebni v primerih, ko so otroci izpostavljeni negativnim vplivom, zanemarjanju ali zlorabi. Delo zahteva skrbno oceno situacije, sodelovanje z drugimi institucijami (npr. šolami, zdravstvenimi ustanovami, policijo) in, ko je to potrebno, ukrepanje v najboljšem interesu otroka.

 

CSD Kranj zaposleni – Kaj zares menijo o svojem delovnem mestu?

 

Zaposleni v CSD Kranj tudi nudijo podporo uporabnikom tudi pri uveljavljanju različnih pravic iz javnih sredstev, kot so socialne pomoči, otroški dodatki, subvencije za stanovanje itd. To vključuje informiranje uporabnikov o njihovih pravicah, pomoč pri izpolnjevanju vlog in spremljanje postopkov za pridobitev teh pravic.

 

Da bi preprečili socialno izključenost ranljivih skupin, CSD Kranj izvaja tudi različne preventivne programe in projekte. Ti programi so namenjeni spodbujanju socialne vključenosti, izboljšanju dostopa do izobraževanja, zaposlitve in drugih ključnih virov, ki posameznikom in družinam omogočajo izboljšanje njihovega socialno-ekonomskega položaja.

 

Delo v Centru za socialno delo (CSD) Kranj je več kot le poklic; je poslanstvo, ki ga zaposleni opravljajo z veliko mero predanosti in profesionalnosti. S svojim delom neposredno vplivajo na življenja ljudi v stiski, nudijo podporo in pomoč ter prispevajo k izboljšanju socialne varnosti v lokalni skupnosti. Kljub izzivom in zahtevam, ki jih delo prinaša, zaposleni cenijo možnost, da lahko naredijo pozitivno spremembo v življenjih drugih. Ponosni so na svoje delo, ki zahteva visoko stopnjo strokovnosti, empatije in predanosti.

 

Kdo so zaposleni na CSD Kranj?

 

Zaposleni na CSD Kranj prihajajo iz različnih strokovnih ozadij, vendar so najpogosteje zaposleni s področja socialnega dela, psihologije, prava in drugih sorodnih disciplin. Pomembne so tudi izkušnje na področju dela z ljudmi, saj je empatija ključnega pomena pri zagotavljanju učinkovite podpore uporabnikom.

 

CSD Kranj zaposluje tako mlajše kot izkušene kadre, ki se nenehno izobražujejo in usposabljajo za soočanje z izzivi sodobne družbe. Vsak zaposleni s svojo edinstveno strokovnostjo in osebnimi izkušnjami prispeva k razvoju inovativnih pristopov, s katerimi CSD Kranj izboljšuje svoje storitve in program.

 

Ta dinamičen in interdisciplinaren pristop omogoča učinkovitejše odzivanje na kompleksne potrebe skupnosti, kar zaposlenim prinaša dodatno zadovoljstvo in motivacijo pri njihovem delu.

 

CSD Kranj zaposleni – Kakšno je njihovo mnenje?

 

Zaposleni na CSD Kranj pogosto izražajo zadovoljstvo z možnostjo, da prispevajo k izboljšanju življenj posameznikov in družin v svoji skupnosti. Poudarjajo pomen timskega dela, medsebojne podpore in profesionalnega razvoja. Kljub izzivom, s katerimi se soočajo v svojem delu, mnogi zaposleni cenijo občutek, da lahko naredijo razliko v življenju ljudi, ki potrebujejo pomoč.

 

CSD Kranj zaposleni – Kaj zares menijo o svojem delovnem mestu?

 

Vendar pa delo v CSD ni brez svojih izzivov. Zaposleni se soočajo s težkimi in pogosto čustveno napornimi situacijami, ki zahtevajo močno osebno zrelost in profesionalnost. Stres je pogost spremljevalec tega poklica, zato je skrb za duševno zdravje zaposlenih ključnega pomena.

 

Mnenja in izkušnje zaposlenih na CSD Kranj lahko zainteresirani preverijo tudi na spletni strani Preveri podjetje, kjer so objavljene ocene in komentarji o delovnih pogojih, kulturi in zadovoljstvu na delovnem mestu.

 

Vas zanima zaposlitev v CSD Kranj?

 

Prosta delovna mesta in informacije o zaposlitvi v CSD Kranj lahko najdete na uradni spletni strani Centrov za socialno delo Slovenije ter na spletnih portalih za zaposlovanje, ki objavljajo javne razpise za prosta delovna mesta v javnem sektorju. Prav tako je priporočljivo spremljati uradno spletno stran CSD Kranj in njihove objave na družbenih omrežjih, kjer redno objavljajo aktualne informacije o razpisih in možnostih za zaposlitev.

 

Poleg tega se za več informacij lahko obrnete neposredno na CSD Kranj preko njihovih kontaktnih informacij na spletni strani, kjer so na voljo tudi podrobnosti o postopku prijave in zahtevah za kandidate. S tem boste pridobili natančnejše in prilagojene informacije glede zaposlitvenih priložnosti, ki ustrezajo vašemu profilu in interesom.

 

Zakaj se zaposliti v Kranju?

 

Kranj, kot eno izmed vodilnih gospodarskih središč v Sloveniji, nudi širok spekter zaposlitvenih možnosti v različnih industrijah. Od tehnološko naprednih podjetij, ki so v svetovnem vrhu s svojimi inovacijami, do malih in srednjih podjetij z močno tradicijo in poudarkom na obrti ter lokalnih proizvodih. Ta raznolikost ne zagotavlja le različnih kariernih poti, ampak tudi spodbuja rast in razvoj strokovnjakov različnih profilov.

 

Vendar Kranj ni zgolj stičišče gospodarske rasti, temveč tudi mesto z bogato zgodovino in kulturo. Živeti in delati tukaj pomeni biti del skupnosti, ki ceni svojo dediščino – od srednjeveškega mestnega jedra z obrambnimi stolpi in grajskimi zidovi do sodobnih kulturnih prireditev, ki se odvijajo skozi celo leto. Kranj je dom mnogih galerij, muzejev in kulturnih prostorov, ki so prizorišče različnih umetniških in kulturnih dogodkov.

 

CSD Kranj zaposleni – Kaj zares menijo o svojem delovnem mestu?

 

Kranj ponuja nešteto možnosti za rekreacijo in sprostitev po delu. Lahko se odpravite na pohodniške izlete, kolesarite po številnih kolesarskih stezah ali preprosto uživate v miru narave. Ta neposreden stik z naravo ne samo da izboljšuje kakovost življenja, ampak tudi spodbuja boljše psihofizično počutje zaposlenih.

 

Še več, Kranj se ponaša z odlično prometno povezavo, ki omogoča enostaven dostop do drugih delov Slovenije in sosednjih držav. To ne olajša le dnevnih migracij za tiste, ki živijo izven mesta, ampak tudi odpira vrata k širšemu obzorju poslovnih priložnosti.

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri