Delo zaposlitev - Kako dobiti zaposlitev v časopisu Delo?

🕑 Dec 18, 2023


 

Njihovo delo je, da vemo več. Slovenski nacionalni dnevni časopis se ponaša po svoji objektivnosti in kvaliteti zgodb s področja  notranje in zunanje politike, gospodarstva, športa, kulture in zabave, Je časopis, ki je že vse od ustanovitve leta 1959 bil eden izmed najbolj popularnih medijev. A nič na tem svetu ni konstantno. V zadnjem desetletju se je njihova industrija obrnila na glavo in vsi vemo zakaj. Po najnovejših podatkih so njihovi trenutni kupci starejši segment, ki so še edini kupci tiskanih časopisov. Njihovo največjo napako bodo sedaj poskusili rešiti z novo aplikacijo in se tako pridružili gigantom kot je New York Times, ki so sledeče naredili že pred nekaj leti. Zaposlitev v Delu postane malenkost bolj zanimivo s to poslovno posodobitvijo. Lahko pričakujemo, da se bodo poleg pričakovanih delovnih mest, začela odpirati tudi delovna mesta backend in frontend razvijalcev kot tudi UX in UI oblikovalcev. Še posebej, če se bo izkazalo, da nova aplikacija uspešno privablja nove, mlajše bralce. Oglejmo si katera delovna mesta so na voljo sedaj in kako postati eden izmed izbranih. 

 

Delo zaposlitev - Kako dobiti zaposlitev v časopisu Delo?

Preverite, če je delodajalec za vas

Iskanje nove zaposlitve lahko predstavlja strahove na različnih ravneh. Včasih nimamo popolnih informacij o podjetju, razen tistih, ki so objavljene na spletni strani ali nam jih predstavijo med intervjujem za zaposlitev. A obstaja več dejavnikov, ki bodo določili, ali je nova služba prava odločitev ali ne, in te dejavnike je treba doživeti, da bi jih bolje razumeli. Med njimi je pomembna organizacijska kultura ter odnos vodstva do zaposlenih. Te informacije so sedaj dostopne preko platforme Preveri Podjetje. Zaradi povečanega zanimanja med zaposlenimi svetujemo delodajalcem, naj bodo bolj pozorni nanj. Ta portal povzroča velike spremembe na trgu dela v Sloveniji.


Delo zaposlitev - Kako dobiti zaposlitev v časopisu Delo?
 

Kako dobiti zaposlitev v časopisu DELO?

Ustvarjanje učinkovitega življenjepisa zahteva skrbno izbiro ustreznih ključnih besed ter razvijanje prepoznavne osebne blagovne znamke. Oblikovanje učinkovite osebne blagovne znamke je ključno v današnjem konkurenčnem trgu dela. Razumevanje in uporaba preverjenega recepta za izpostavljanje veščin lahko bistveno izboljšata vaš profesionalni profil. Raziskovali bomo edinstvene vidike ter ponudili najboljše prakse, kako se izpostaviti med konkurenco, še posebej v časopisu DELO.

 

Razvoj osebne blagovne znamke postaja vse bolj pomemben v današnjem digitalno povezanem svetu. Delodajalci in vodje zaposlovanja pogosto opravljajo spletne preglede pred sestanki s kandidati. Zato je spletna prisotnost postala skorajda neizogibna za iskalce zaposlitve.

 

Delo zaposlitev - Kako dobiti zaposlitev v časopisu Delo?

 

Osebna blagovna znamka temelji na oblikovanju javne podobe posameznika na podlagi izkušenj, kompetenc, spretnosti, strokovnega znanja, vrednot in dosežkov znotraj določene panoge. Lahko je ključna pri iskanju zaposlitve, izstopanju med kolegi ter napredovanju v karieri.

 

V današnji digitalno povezani družbi pomemben del vaše blagovne znamke obstaja na spletu, izražen skozi profile na družabnih omrežjih, osebna spletna mesta in vsebino, povezano z vami. Zato je nujno, da vlagate čas in trud v ocenjevanje ter ustvarjanje odlične osebne blagovne znamke, saj delodajalci pogosto preverijo kandidate na spletu. Ključno prizadevanje je verjetno na začetku - vzpostavitev novih profilov, ustvarjanje vsebine o sebi ter razvijanje strategije blagovne znamke. Ko enkrat postavite temelje, postane celoten proces bolj obvladljiv. 

Najprej je potrebno zgraditi ustrezno spletno prisotnost

 

Razmislite o vzpostavitvi spletne prisotnosti na platformah kot so LinkedIn, Twitter ali Instagram (vsaj ena). Poskrbite, da so računi ustvarjeni pred oddajo prijav za delo, da ne boste izpadli, kot da ste novinci na spletu. Pomembno je spremljati spremembe na trgu in priljubljenost različnih kanalov. Če je zaželena aktivna prisotnost na TikToku za želeno delovno mesto, je vredno razmisliti o tem. Pomembno je, da si vzamete čas in ocenite svoje razmere.

 

Delo zaposlitev - Kako dobiti zaposlitev v časopisu Delo?

 

Čiščenje spletne zgodovine je enako pomembno. Ker bodo menedžerji za zaposlovanje verjetno preverili vašo digitalno prisotnost, poskrbite, da so vaši računi na družabnih omrežjih in vaša spletna zgodovina brez diskriminatornih komentarjev glede rase, vere, spola ali morebitne sporne vsebine. Izogibajte se negativnim komentarjem o prejšnjih službah, podjetjih ali sodelavcih, še posebej na profesionalnih platformah, kot je LinkedIn. Kljub temu je pomembno ohraniti spletno prisotnost, saj pomanjkanje digitalnega odtisa vzbudi dvome pri delodajalcih.

 

Preverjanje referenc običajno vključuje zbiranje informacij o kandidatovem znanju, spretnostih in vedenju od nekdanjih delodajalcev, sodelavcev ali učiteljev, da se preveri navedene informacije. Zagotavljanje točnosti informacij v življenjepisu glede zgodovine zaposlitev, izobrazbe, službenih vlog in okoliščin prenehanja zaposlitve je ključno.

 

Delo zaposlitev - Kako dobiti zaposlitev v časopisu Delo?Ključno pri iskanju zaposlitve je vaš življenjepis ali CV. Dobro zapisan življenjepis lahko privede do nove zaposlitve, slabo napisan pa lahko pomeni zavrnitev. Poudarjati mora nabor veščin, ki so primerne za izbrano delovno mesto. Nekateri delodajalci morda zahtevajo tudi spremno pismo in prijavnico poleg življenjepisa.

 

Vključite 3-5 ključnih besed iz opisa delovnega mesta v življenjepis, saj delodajalci pogosto iščejo na podlagi teh besed. Prilagoditi vsako prijavo s posebnim življenjepisom in spremnim pismom za določeno delovno mesto je ključno. Poudarite veščine, ki so aktivno iskane. Nekatera delovna mesta zahtevajo manjše prilagoditve, druga pa lahko zahtevajo popolno preoblikovanje preteklih izkušenj, da se bolje ujemajo z iskanimi veščinami idealnega kandidata.

 

Pri iskanju zaposlitve v časopisu DELO naj vključi vaš življenjepis:

 

  • Ime, poklicni naslov in kontaktne informacije.
  • Razmislite o uporabi svojega imena kot naslova življenjepisa namesto "življenjepis." Vključite svoj e-poštni naslov, telefonsko številko, mesto in državo. Lahko tudi povežete svoj posodobljen profil LinkedIn.
  • Profesionalni profil: Ta odsek delodajalcu ponudi vpogled v vaše edinstvene lastnosti, ki so relevantne za delovno mesto. Naj bo kratek (nekaj stavkov) in omeni, kaj lahko prispevate podjetju ter vaše karierno poslanstvo.
  • Izkušnje in zaposlitvena zgodovina: Kronološko navedite prejšnje delovne izkušnje, začenši z najnovejšimi. Ponudite kratek opis ključnih odgovornosti, dosežkov in veščin. Izključite ali zmanjšajte nepomembne podrobnosti (odstranite delovne vloge, ki so starejše od deset let).
  • Izobrazba in kvalifikacije: Vključite imena institucij, datume izobraževanja in pridobljene kvalifikacije (z ocenami, če je potrebno). Po želji priložite potrdila na koncu življenjepisa.
  • Ostali razdelki, kot so ključne veščine, hobiji in interesi ter osebna fotografija, zakonski stan, starost in datum rojstva, so izbirni in jih je mogoče vključiti ali izključiti glede na delovno mesto in podjetniško kulturo.

 

Poleg tega razmislite o dopolnitvi svoje prijave z portfelji, videoposnetki, spletnimi stranmi ali ustvarjalnimi življenjepisi, če je to primerno za vašo stroko in industrijo. Ustvarjalna delovna mesta bi lahko cenila barvite življenjepise, medtem ko bi druga raje videla standardizirane, neposredne življenjepise.

 

Delo zaposlitev - Kako dobiti zaposlitev v časopisu Delo?

 

Ustvarjanje učinkovitega življenjepisa, izpopolnjevanje osebne blagovne znamke in optimizacija spletnega profila so ključnega pomena v današnjem konkurenčnem trgu dela. Prilagajanje vsake prijave in skrbno oblikovanje lastne znamke lahko bistveno izboljša možnosti za izstopanje med iskalci zaposlitve, še posebej v časopisu DELO.

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri