ESS prosta delovna mesta - Sedaj lahko vidite anonimna mnenja bivših zaposlenih

🕑 Mar 20, 2024


 

 

Vsakomur se lahko kdaj zgodi. Obstaja več razlogov, da se znajdete tu, kjer ste zdaj. Včasih preprosto delo ni bilo primerno zanje, ali pa so se zaposlili na delovnem mestu, ki ni ustrezalo njihovemu znanju. Vedno pa je na voljo Zavod za Zaposlovanje, ki vam bo lahko pomagal v primeru izgube zaposlitve in našel najprimernejša prosta delovna mesta ESS, ki ustrezajo vašim trenutnim veščinam, znanju in izobrazbi. Predstavili vam bomo, kako preveriti potencialnega delodajalca, vam ponudili karierni pripomoček, kaj ustvari ustreznega kandidata, ter kako najti pravo prosto delovno mesto za vas.

 

ESS prosta delovna mesta - Sedaj lahko vidite anonimna mnenja bivših zaposlenih

 

 

ESS - Kako preveriti delodajalca?

 

Platforma preveri-podjetje.si vam omogoča vpogled v pristne izkušnje zaposlenih po vsej Sloveniji. Razkrivanje anonimnih ocen delovnih pogojev ne samo krepijo zaupanje med delodajalci in iskalci zaposlitve, temveč tudi omogoča prihodnjim zaposlenim, da pridobijo vpogled v podjetniško kulturo, podporo zaposlenim in splošno zadovoljstvo v različnih slovenskih mestih.

 

Osvežite svoj način iskanja zaposlitve z inovativno platformo preveri-podjetje.si, ki razkriva pravo sliko delovnih pogojev v največjih slovenskih mestih. Stopite iz cone udobja tradicionalnega iskanja in odkrijte vir neprecenljivih vpogledov, ki vam bodo pomagali sprejemati informirane odločitve v vaši karieri. Skupaj z ESS, preveri.podjetje.si ni le orodje za iskanje zaposlitve, temveč vaša pot do uspeha, ki vam ponuja kakovostne vpogled v delovno okolje in  tako tudi podporo za dosego vaših kariernih ciljev. S predanostjo preglednosti in spodbujanjem pozitivnih delovnih kultur, ESS odpira vrata v svetlejšo prihodnost iskanja zaposlitve in razvoja kariere. Ne ustavite se pri povprečnem, ampak se pridružite revoluciji iskanja zaposlitve z ESS, kjer lahko zgradite temelje za uspešno in izpolnjeno delovno pot.

 

ESS prosta delovna mesta - Sedaj lahko vidite anonimna mnenja bivših zaposlenih


 

Kaj je Zavod za Zaposlovanje oziroma ESS?

ESS označuje Zavod Republike Slovenije za Zaposlovanje. Ta nacionalna institucija je odgovorna za upravljanje zaposlovanja in izvajanje politik na področju trga dela v Sloveniji. ESS deluje pod okriljem Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter igra ključno vlogo pri podpiranju zaposlovanja, zagotavljanju socialne varnosti in spodbujanju aktivne politike zaposlovanja.

 

Naloge Zavoda zajemajo širok spekter dejavnosti, vključno z registracijo brezposelnih oseb, izvajanjem ukrepov za zaposlovanje, nudenjem svetovanja iskalcem zaposlitve ter sodelovanjem z delodajalci pri iskanju ustreznih kandidatov. Poleg tega ESS spremlja dinamiko trga dela, analizira gospodarske trende ter oblikuje smernice in ukrepe za spodbujanje zaposlovanja.

 

Zavod Republike Slovenije za Zaposlovanje ima ključno vlogo pri vzpostavljanju ravnotežja med potrebami delodajalcev in iskalcev zaposlitve ter prispeva k trajnostnemu razvoju trga dela v Sloveniji.

 

ESS prosta delovna mesta - Sedaj lahko vidite anonimna mnenja bivših zaposlenih

 

Naredite teste na ESS

Pomembno je, da prepoznamo svoje interese in karierne potenciale ter jih upoštevamo pri načrtovanju kariere, postavljanju ciljev zaposlovanja in predstavitvi na razgovorih za prosta delovna mesta. Delo v okolju, ki se sklada z našimi interesi, ima ključen vpliv na naše dobro počutje. Interesi odražajo naše privlačnosti, kar nas motivira in kam želimo usmeriti svoje napore. Ti se lahko s časom spreminjajo, zato je pomembno, da se odprto izpostavljamo novim izkušnjam in spoznanjem. Po opravljenih testiranjih je koristno poiskati nasvet kariernega svetovalca za boljše razumevanje rezultatov. Zavod za Zaposlovanje nudi širok nabor testov za pomoč pri tem procesu.

 

  • Hollandov test interesov
  • Vprašalnik osebnostnih lastnosti
  • Vprašalnik lastnosti in motivov
  • Vprašalnik časovne perspektive
  • Vprašalnik o odnosu do iskanja zaposlitve
  • Kam in kako
  • Delovni list osebnostnih lastnosti

 

Reševanje Hollandovega testa interesov je ključno za prepoznavanje vaših interesov in področij, ki se z njimi ujemajo. Kot registriran iskalec zaposlitve pri ESS lahko brezplačno opravite testiranje preko eSvetovanja. Poleg tega, raziskovanje osebnostnih lastnosti s pomočjo vprašalnika osebnostnih lastnosti vam pomaga razumeti vpliv teh lastnosti na delovne odnose in uspešnost pri delu. Preko vprašalnika lastnosti in motivov lahko identificirate delovno okolje, ki vam ustreza, in določite, katere lastnosti lahko še razvijate za optimalen delovni profil. ESS ponuja tudi vprašalnik časovne perspektive, ki vam omogoča raziskovanje odnosa do preteklosti, sedanjosti in prihodnosti ter podaja smernice za spremembo časovne perspektive. Dodatno, vprašalnik o odnosu do iskanja zaposlitve vam omogoča pregled pristopa pri iskanju dela in izboljšuje učinkovitost iskanja zaposlitve. Za dodatno usmeritev lahko izkoristite tudi program "Kam in kako", ki vam pri ESS pomaga prepoznati poklice, ki ustrezajo vašim interesom, in vam predstavi poklice, ki jih morda še ne poznate, skupaj s potrebnimi veščinami in izobraževalnimi potmi.

 

ESS prosta delovna mesta - Sedaj lahko vidite anonimna mnenja bivših zaposlenih

 

Koraki ob izgubi zaposlitve

V primeru izgube zaposlitve je ključnega pomena, da sprejmete ustrezne ukrepe, ki vam bodo olajšali prehod in omogočili ponovno uspešno vstopanje na trg dela. Pomembno je ohranjati jasno glavo in se osredotočiti na korake, ki bodo podprli vaš karierni napredek.

 

Prvi korak po izgubi službe je poiskati podporo in pomoč. Pri tem lahko računate na ESS, kjer vam bodo na voljo informacije o različnih možnostih, kot so pridobitev denarne nadomestitve za primer brezposelnosti, programi za usposabljanje ali prekvalifikacijo, ter informacije o aktualnih prostih delovnih mestih. Prosta delovna mesta ESS vam omogočajo tudi spremljanje trenutnih priložnosti na trgu dela.

 

Naslednji korak je pregled vaših spretnosti in izkušenj ter osvežitev življenjepisa in motivacijskega pisma. S tem boste bolj konkurenčni na trgu dela. Nadgradnja vaših kompetenc bo okrepila vašo kandidaturo za nova delovna mesta.

 

ESS prosta delovna mesta - Sedaj lahko vidite anonimna mnenja bivših zaposlenih

 

 

Zadnji korak je aktivno iskanje novih zaposlitvenih priložnosti. Poleg pregledovanja oglasov za prosta delovna mesta na spletnih portalih, je priporočljivo vzpostaviti stik s poslovnimi partnerji, mrežiti in se udeleževati dogodkov ali sejmov, kjer lahko izrazite svoj interes za nova delovna mesta.

 

Izguba zaposlitve predstavlja zahteven prehod, vendar s pravilnim pristopom in podporo ESS lahko premagate to situacijo ter se ponovno uspešno vključite na trg dela. Prosta delovna mesta ESS so ključen vir informacij za sledenje aktualnim priložnostim na trgu dela.

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri