Generali zaposleni - Ali so res tako dobri delodajalci?

🕑 Nov 15, 2023


 

Vsako podjetje zna napisati dobre stavke na svojo spletno stran in se prikazati kot najboljši zaposlovalec pod soncem. Tolikokrat smo že videli ene in iste opise, da nas je večinoma že kar ciničnih. Sama jih vidim samo kot nekaj odstavkov, da lahko napolnijo stran na kateri imajo razpisana prosta delovna mesta. Ali je Generali eno izmed teh podjetij? Njihova blagovna znamka je sicer znana, ampak brez konkretnih pozitivnih ali negativnih asociacij. Obstaja. To vemo. Torej, kaj se dejansko skriva za preračunljivimi opisi?

 

Generali zaposleni - Ali so res tako dobri delodajalci?

 

 

Po trenutnih informacijah, Generali zavarovalnici trdi, da je precej zavezano k spodbujanju rasti in razvoja zaposlenih skozi niz ukrepov, kot so usposabljanja, mentorski programi in vodstveni razvoj. Prav tako naj bi poudarjali mednarodno mobilnost zaposlenih kot ključnega dejavnika njihovega kadrovskega razvoja, omogočajoč tako razširjanje kariernih možnosti znotraj Skupine Generali. Zatrjujejo, da si z raznolikim inženiringom strokovnjakov različnih profilov prizadevajo oblikovati inovativne rešitve, ki bodo zagotavljale varnejšo in bolj trajnostno prihodnost njihovih strank ter širše skupnosti.

 

Vendar pa morebiti obstaja dvom o resničnosti teh trditev. Navajanje tako izčrpnih programov in nenehnega razvoja zaposlenih se zdi precej idealistično, še posebej v industriji zavarovalništva, kjer so včasih omejitve zaradi narave dela in stroge regulative. Medtem ko Generali na svoji spletni strani predstavlja te programe in prizadevanja za ustvarjanje trajnih odnosov z zaposlenimi, dejanski izvedbeni načrti in rezultati postavljajo vprašanja. Kljub navedbam o podpori kariernemu razvoju in izobraževanju zaposlenih, njihova dejanska predanost in učinkovitost teh programov še vedno ostajata negotovi in bi potrebovali dodatno preverjanj iz strani njihovih zaposlenih. Poskušali smo pridobiti anonimna mnenja zaposlenih znotraj Generali podjetja. Poglejmo kaj pravijo.

 

 

Generali zaposleni - Ali so res tako dobri delodajalci?

 

Preveri delodajalca Generali

Že iz zgornjega opisa lahko razvidimo kaj je za pričakovati od Generali, ampak koliko od tega je res? Slovenija je pred kratkim pridobila portal Preveri.podjetje.si, kjer so objavljena anonimna mnenja zaposlenih o svojih delodajalcih. Ali je njihovo mnenje o vašem potencialnem delodajalcu pozitivno, negativno in nekaj vmes glede organizacijske kulture, ki prevladuje v podjetju do veščin, ki vam morebiti pridejo prav in kaj pričakovati glede plač, regresa, in podobno. Preverite svoje podjetje še danes!

 

Generali prosta delovna mesta - uporabne povezave

 

Trenutno ima Generali razpisana delovna mesta na tej spletni strani. Tukaj bodo objavljena vsa prosta delovna mesta kot pa tudi prijava v bazo iskalcev zaposlitve. V času pisanja članka so delovna mesta lahko v Ljubljani, Kopru ali drugih poslovalnicah po Sloveniji. Lokacija zaposlitve bo odvisna od delovnega mesta.

 

 

Generali

Generali zavarovalnica se na svoji spletni strani predstavlja kot podjetje, ki si prizadeva za uspeh s spodbujanjem inovativnosti, negovanjem osebnega pristopa ter poenostavljanjem kompleksnosti. Njihov cilj je postati dolgoročni partner strankam in zaposlenim, ponujajo široko paleto ugodnosti, vključno z skrbjo za dobro počutje in varnost zaposlenih ter njihovih družinskih članov. Prav tako spodbujajo športne aktivnosti in omogočajo prožen delovni čas ter hibridni način dela, ki ustvarja sodobno delovno okolje.

 

Generali zaposleni - Ali so res tako dobri delodajalci?

 

Generali zavarovalnica si prizadeva za ustvarjanje trajnih odnosov z zaposlenimi in želi, da ti ostanejo v podjetju čim dlje ter so čim bolj zadovoljni. S tem ciljem nenehno izboljšujejo delovno okolje in uvajajo programe, ki spodbujajo povezanost in angažiranost zaposlenih. Poleg tega izvajajo inovativne strategije nagrajevanja in priznavanja dosežkov, ki spodbujajo lojalnost ter motivacijo zaposlenih za dolgoročno sodelovanje. Z aktivnimi pristopi k razvoju kariernih poti in nudenjem priložnosti za osebno rast, Generali ustvarja okolje, kjer zaposleni čutijo podporo, cenjenost in možnosti za dolgoročen in zadovoljujoč delovni odnos.

 

Generali zaposleni - Ali so res tako dobri delodajalci?

 

Generali Akademija

Generali se aktivno posveča razmišljanju o prihodnosti in njenih negotovostih ter skrbi za načrtovanje kariernega razvoja svojih zaposlenih. Skozi Generali Akademijo Slovenija spodbujajo nadgrajevanje veščin in znanja ter spodbujajo inovativnost skozi interaktivne delavnice. Hkrati si prizadevajo za osebni razvoj zaposlenih, spodbujajo mlade in talente s visokim potencialom ter različne strokovnjake k oblikovanju bolj trajnostne prihodnosti strank.

 

Generali zavarovalnica močno podpira kontinuirano učenje in razvoj zaposlenih. Zaradi zavezanosti k stalnemu izobraževanju zaposleni vsako leto namenijo več kot 50 ur svojega časa izključno za pridobivanje novih znanj, izpopolnjevanje veščin ter sledenje novim trendom in izzivom v industriji. Ta predanost izobraževanju je ključnega pomena za kulturo podjetja, ki spodbuja nenehno rast in izboljšanje zaposlenih ter podpira njihovo profesionalno pot.

 

Generali zaposleni - Ali so res tako dobri delodajalci?

 

Generali in certifikat ‘Družini prijazno podjetje’ in ‘Družbeno odgovorni delodajalec’

Poleg tega Generali zavarovalnica že od leta 2011 nosi certifikat Družini prijazno podjetje, ki omogoča prilagodljive delovne modele in druge ugodnosti prijazne do družin. Septembra 2021 so prejeli tudi certifikat za družbeno odgovornega delodajalca, s katerim se zavezujeta k izboljšanju delovnega okolja in organizacijske kulture. Skrbijo za varno ter zdravju prijazno delovno okolje ter spodbujajo trajnostni razvoj.

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri