Iščem zaposlitev v Celju - Kaj moram vedeti?

🕑 Aug 21, 2023


 

 

Dnevi ko smo morali dati svoje življenje podjetju so konec. Vedno več ljudi se zaveda, da ne moremo več “samo delati in umreti”. Življenje je toliko več kot samo delo! Je pa res, da porabimo tretjino življenja na delovnem mestu in je zato zelo pomembno kakšne so razmere na teh delovnih mestih. Na vzhodu Slovenije se prebuja mesto Celje (ali lokalno ‘Cjele’) in nudi vedno več zaposlitev. Kakšne informacije potrebuješ, če se nameravaš tam zaposliti?

 

Iščem zaposlitev v Celju - Kaj moram vedeti?

 

 

Celje - Zakaj bi se preselili?

Če nisi Celjan/-ka, ti bo verjetno prišla prav naslednja spletna stran VisitCelje. Na tej spletni strani lahko preveriš kje se kaj dogaja, kam lahko greš na najboljša kosila in še mnogo več. Da pa se naučiš kak’ govrit’ po naše pa priporočam ta Instagram račun @cjelskiargo

 

 

Iz osebnih izkušenj je Celje zelo prijetno butično mestece z veliko potenciala. Ulice so prisrčne in ob vikendih ponujajo veliko kavarn in barov.. Mesto Celje pa je tudi dovolj majhno, da se lahko počutiš, da je samo tvoje.

 

Iščem zaposlitev v Celju - Kaj moram vedeti?

 

Fitnesi v Celju so na cenejši strani in niso ‘nagnečeni’ Če pa želiš iti na kakšen dober sprehod pa priporočam, da si ogledaš naslednjo spletno stran Celje.Info.

 

Iščem zaposlitev v Celju - Kaj moram vedeti?

 

Kar se tiče kavarn v Celju se popolnoma strinjam s seznamom na TripAdvisor, ampak priporočam tudi kavarno ‘Panorama’ in ‘Na golfu’ v okolici Celja. Tukaj se bo največ ‘dogajalo’.

 

 

Zaposlitev v Celju

 

Način zaposlovanja se spreminja. Niso pomembna več samo podjetje. Pomembno je, da tudi ti najdeš podjetje, ki bo najboljše zate. Seveda je pomembno, da podjetje lahko zaupa tebi, da boš opravil dobro delo, ampak je tudi pomembno, da ti zaupaš podjetju.

 

Iščem zaposlitev v Celju - Kaj moram vedeti?

 

 

Najtežje je poiskati podjetja, kjer so najboljše karierne priložnosti in katera izmed teh omogočajo najboljšo osebno in finančno rast. Raziskave kažejo, da so ljudje veliko bolj kreativni in najdejo dobre rešitve ko so v dobrem čustvenem stanju. Na kratko - bolje opravljaš delo, če dejansko želiš biti na tistem delovnem mestu. Zadovoljstvo na delovnem mestu je zato zelo pomembno.

 

Pomembno je:

 • Kakšno plačo podjetja v Celju ponujajo?
 • Kakšna je kultura podjetij v Celju?
 • Kaj bi zaposleni rekli o svojem podjetju, če bi imeli to možnost?
 • Kako podjetja v Celju skrbijo za svoje zaposlene?

 

Preveri podjetje, kjer se želiš zaposliti na spletni strani Preveri.podjetje.si in poskrbi zase. Na tem portalu je zaposlenim omogočena anonimnost in lahko tako komentirajo realno stanje v podjetju, kjer so trenutno zaposleni. Tako lahko poiščeš zaposlitev v Celju, ki ti bo dejansko všeč. Vso srečo!

 

Iščem zaposlitev v Celju - Kaj moram vedeti?

 

 

Delovna mesta v Celju

Najbolj stabilna delovna mesta v Celju

 

Najmočnejše, najbogatejše in najbolj dobičkonosno podjetja v Celju je Engrotuš d.o.o. ali bolje poznani kot Tuš. Naslednji v vrsti so Kovintrade, nato Cinkarna, ECE d.o.o. in nenazadnje Tastepoint d.o.o na petem mestu. Anonimna mnenja zaposlenih o teh podjetjih so dostopna na spletni strani Preveri.podjetje.si. Če pa si že zaposlen v teh podjetjih pa še ti oddaj kakšno mnenje o svojem delodajalcu!

 

Ta podjetja imajo najbolj stabilne prihodke v Celju, kar tudi pomeni, da so delovna mesta veliko bolj stabilna. So tudi v najbolj stabilnih industrijah kot so maloprodaja, energija in cinkanje. To tudi pomeni, da ne glede na podnebne spremembe, ponovitve pandemije ali druge nepričakovane dogodke, je možno da bodo te industrije ostale v veliki meri nedotaknjene.

 

Seznam najbolj dobičkonosnih podjetij v Celju:

 

 1. Engrotuš d.o.o.
 2. Kovintrade d.d.
 3. Cinkarna Celje d.d.
 4. ECE d.o.o.
 5. Tastepoint d.o.o.
 6. Celjske mesnine d.o.o.
 7. Elektro Celje d.d.
 8. Inpos Celje d.o.o.
 9. A2S d.o.o.
 10. VOC Celje d.o.o.
 11. Štore Steel d.o.o.*

 

Engrotuš je podjetje, ki se ukvarja z maloprodajo in je bolje poznan kot Tuš. To podjetje je imelo sicer izgubo v času pandemije, ampak se je 2021 postavilo nazaj na noge z 4,3 mio € čistega dobička in se tako približali rezultatom iz leta 2017 (5 mio €). Pri tem podjetju se je prejšnje leto bruto plača zvišala. Za razliko od drugih podjetij na tem seznamu je Engrotuš ocenjen z bonitetno oceno 3. To pomeni, da velja visoko tveganje, če posluješ s tem podjetjem.

 

Na drugem mestu je podjetje Kovintrade, vodilni trgovec na področju metalurških polproizvodov na slovenskem trgu, ki je leta 2021 pridobilo 234 mio € prihodkov. Povečanje prihodka lahko pripišemo višjim cenam kovin ter izgradnja novega skladišča v Štorah. Podjetje je iz leta 2020 v leto 2021 zvišalo svoj čisti dobiček za 650%. Število zaposlenih se povečuje kot tudi bruto plača zaposlenega, ki je sledila uspešnim poslovnim izkazom in se povečala za 17% iz leta 2020 v leto 2021. Bonitetna ocena je 8 in signalizira nizko tveganje pri poslovanju s Kovintrade-om.

 

Na tretjem mestu je Cinkarna Celje d.d. Dobra količinska prodaja in povečanje cen nosilnega proizvoda Cinkarne (pigment titanovega dioksida) je prispevala k odličnim rezultatom. Čisti dobiček se je povečal za 14 mio € oziroma za več kot 75% iz leta 2020 v leto 2021. Je pa potrebno omeniti, da se število zaposlenih niža in da se je povprečna bruto plača znižala za približno 50%. Podjetje je ocenjeno z bonitetno oceno 9 - podjetje je odličen subjekt.

 

 

Najbolj inovativna delovna mesta v Celju

 

Regionalna gospodarska zbornica Celje je podelila priznanja za najboljše inovacije v Celju. Leta 2022 je zmagal Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, podjetje Kronoterm, Engrotuš in podjetje CPPE.

 

Leta 2018 pa so v Celjski regiji to bila Swatycomet, podjetje Cetis, Etra, Mik Celje, Bosio, Vivapen, Silco, Vrtnarstvo Naglič, Skico in nenazadnje GKN Driveline Slovenija. Nagrajeni so bili za raznorazne inovacije, od ultracut tankih rezalk in inovativne tehnologije za točenje piva na fontani piv, pa vse do avtomatiziranih linij za obdelavo specialnih pločevin, rastno komoro za vzgojo rastlin v zaprtem prostoru, ročnega cepilnika in centralno informacijsko sobo brez papirja.

 

Anonimna mnenja o teh podjetij si lahko ogledaš na spletni strani  Preveri.podjetje.si. Če pa si že zaposlen v teh podjetjih pa še ti oddaj kakšno mnenje o svojem delodajalcu!

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri