Kamnik zaposlitev - Kako do uspešne zaposlitve v kamniku?

🕑 Nov 15, 2023


 

Razmišljate, da bi se preselili v enega izmed najlepših mest na Gorenjskem? S približno 14.000 prebivalci ponuja mnogo prostih delovnih mest in priložnosti za nove zaposlitve. V Kamniku, čudovitem slovenskem mestu s bogato zgodovino, se odvija prava revolucija v načinu, kako zaposleni izražajo svoje mnenje o delodajalcih.

 

Na inovativnem portalu preveri.podjetje.si so anonimna mnenja zaposlenih zelo dober vpogled v vašega naslednjega delodajalca. To ni le običajna spletna stran za preverjanje organizacijske kulture in odnosov med sodelavci, ampak tudi dragocen vir informacij o ključnih veščinah za uspeh v posameznem podjetju v Kamniku. Kar vas bo zares presenetilo pa so razkritja o plačah, regresu in drugih pogojih zaposlitve, ki jih redko najdete na drugih platformah. Pričakujte nepričakovano in se pripravite na novo raven razumevanja delovnega okolja delodajalcev v Kamniku!

 

Kamnik zaposlitev - Kako do uspešne zaposlitve v kamniku?

 

Kratka zgodovina Kamika

 

Selite se v kraj, zgodovinsko zabeležen že v letu 1061, je v 12. stoletju pridobil status tržnice, da bi leta 1229 postal uradno mesto. Tu so bavarski grofje Andeški nekdaj kovali denar ter v 13. stoletju obzidali mesto ter postavili več stolpov.

 

Kamnik je bil nekoč glavno mesto dežele Kranjske in je bil pomembno regionalno središče, še posebej ob Ljubljani. Slovel je po razvitih rokodelskih veščinah, kot so kovaštvo, izdelovanje nožev ter proizvodnja sukna. Tudi deželno sodišče je imelo svoj sedež tukaj od 14. stoletja dalje. Kot središče trgovine in obrti v srednjem veku je začel izgubljati svoj vpliv v 17. stoletju, ko so opustili pomembno trgovsko pot po Tuhinjski dolini, medtem ko so potresi in požari prizadeli mesto. Med Ilirskimi provincami je obrt ponovno zaživela, kasneje pa se je v drugi polovici 19. stoletja začela razvijati industrija. Leta 1853 je bila ustanovljena smodnišnica, leta 1857 cementarna v Mekinjah, leta 1896 pa tovarna kovinskih izdelkov Špalek. Mesto je postalo znano kot zdravilišče po načinu zdravljenja po Kneippu, ko je bila leta 1891 zgrajena železniška proga Ljubljana-Kamnik.

 

Kamnik zaposlitev - Kako do uspešne zaposlitve v kamniku?

 

Med vojnama se je še posebej razvijala industrija. Pojavile so se namreč kar tri tovarne za predelavo lesa, med katerimi je bila najbolj znana je bila pohištvena tovarna Stol. Razširila se je smodnišnica, začele so delovati nove tovarne, kot so Titan, Usnjarna Kamnik, tovarna gorčice in konzerv Eta ter tekstilna tovarna Svilanit. V samostojni Sloveniji je industrija stagnirala, kar je privedlo do zaprtja več tovarn.

 

 

Prosta delovna mesta v Kamniku

 

Eden od glavnih razlogov, da razmislite o Kamniku kot o svojem naslednjem koraku v karieri, je široka paleta zaposlitvenih možnosti, ki jih mesto ponuja. V Kamniku se lahko najdejo prosta delovna mesta v različnih panogah, vključno s tehnologijo, finance, zdravstvom in še več. Trg dela je raznolik in odprt tako za domače talente kot tudi za mednarodne strokovnjake.

 

Kamnik zaposlitev - Kako do uspešne zaposlitve v kamniku?

 

Študentje si lahko ogledate naslednje spletne strani:

 

Ostala dela pa lahko najdete tudi na:

 

Najbolje pa je, da se spoznate s platformo LinkedIn, ki postaja že praktično obvezno socialno omrežje kar se tiče trga dela. Na njem lahko iščete službe in filtrirate po raznoraznih karakteristikah, lahko je to po lokaciji, delo od doma (ja/ne), služba z delnim ali polnim delovnim časom in podobno. Veliko podjetij ima tudi hitro prijavo na veliko delovnih mest, tako da je tudi v vašem interesu, da si dodobra ustvarite vaš profil. V naslednjih poglavjih podamo tudi koristne informacije glede ustvarjanja vaše osebne digitalne blagovne znamke

 

Kamnik zaposlitev - Kako do uspešne zaposlitve v kamniku?

 

Koristne povezave - Kaj morate vedeti o kamniku?

 

Če se selite iz drugega mesta, in še ne veste kako in kaj, vam bomo malenkost pomagali z najbolj uporabljenimi viri, ki vam lahko pridejo v pomoč

 

Občina Kamnik

Na naslednjem linku najdete novice in obvestila občine kot tudi informacije o organih občine, občinske uprave, e-občine in ostala obvestila in objave, s katerimi želi občina obvestiti vse svoje prebivalce, kot so dejavnosti mladih, analize pitne vode, ugodnosti za občane, tradicionalni dogodki in celo znane osebnosti.

 

 

Kamnik Info

Na naslednji koristni povezavi boste našli vse novice, tudi na temo kulture in športa na ozemlju Kamnika. Najdete lahko tudi koledar prireditev, uspešne novice v podjetniških krogih.

 

 

Visit Kamnik

Zadnja koristna povezava je naslednja spletna stran, ki je popularen vir novic v Kamniku glede top atrakcij, aktivnosti, dediščine, kulinarike, namestitev in prireditev. Definitivno je ta zadnji koristni link najboljši za tiste, ki bi še potrebovali spoznati Kamnik, pred ali po selitvi. Je pa tudi zelo dober vir kar se tiče raznoraznih razpisov. Trenutno je na primer aktiven javni razpis za oddajo začasnih prodajno-razstavnih mest na Pravljičnem sejmu v Kamniku 2023 in Javno povabilo za sofinanciranje projektov/dogodkov v okviru spodbujanja obiska in utripa v mestnem jedru Kamnika 2023.

 

Kamnik zaposlitev - Kako do uspešne zaposlitve v kamniku?

 

Kako preverite delodajalca v Kamniku?

 

V Sloveniji in seveda tudi Kamniku, je na voljo portal preveri.podjetje.si, kjer lahko najdete anonimna mnenja zaposlenih o svojih delodajalcih. Na tem portalu so izražena raznolika stališča glede organizacijske kulture v podjetju, odnosov med zaposlenimi, do potrebnih veščin za delo in pričakovanj glede plač, regresa ter drugih podobnih vidikov. Preverite, kaj zaposleni menijo o vašem morebitnem delodajalcu in se pripravite na morebitne izzive ali ugodnosti pri novi zaposlitvi.

 

 

 

Kako premagati konkurenco na naslednjem intervjuju?

 

Kako se pripraviti na razgovor za delovno mesto v Kamnik? Ste pozorni pri izbiri ključnih besed za svoj življenjepis? Ali ste že ustvarili svojo osebno blagovno znamko? Poznate preverjeno formulo, ki najbolj učinkovito poudari vaše veščine? V tem članku bomo raziskali edinstvene vidike priprave na razgovor in vam ponudili najboljše prakse, s katerimi boste izstopali med konkurenco drugih kandidatov v Kamniku.

 

Kamnik zaposlitev - Kako do uspešne zaposlitve v kamniku?

 

1. korak: Razviti morate osebno blagovno znamko

 

Blagovne znamke niso pomembne samo za podjetja. Sedaj se je začel čas ko more vsak izmed nas paziti kakšen vtis dajemo na spletu. Seveda se lahko odločite za privatne račune, ampak zakaj ne bi poskušali izrabiti priložnost in pokazati vaše vrednote.

 

Razvoj osebne blagovne znamke postaja vedno bolj pomemben, saj se spletna prisotnost kandidatov za zaposlitev vse bolj vrednoti. Zaposlovalci in vodje kadrov pogosto pregledajo spletne profile preden povabijo kandidate na razgovor. Osebna blagovna znamka vključuje prizadevanje za oblikovanje javne podobe posameznika na podlagi izkušenj, kompetenc, veščin, strokovnega znanja, vrednot in dosežkov v določeni panogi. Pomaga iskalcem zaposlitve pri iskanju nove priložnosti, izstopanju med konkurenco ter napredovanju v karieri.

 

V sodobni digitalni družbi je velik del vaše blagovne znamke prisoten na spletu prek družbenih medijev, osebnih spletnih strani in drugih povezanih vsebin. Čas, vložen v gradnjo odlične osebne blagovne znamke, je ključen, saj delodajalci aktivno preverjajo kandidate na spletu. Proces razvoja osebne blagovne znamke lahko razdelimo na tri ključne faze: gradnjo spletne prisotnosti, vzpostavitev verodostojnosti in občinstva ter izkoriščanje priložnosti ciljanja.

 

Pomembno je tudi čiščenje spletne zgodovine, saj bodo delodajalci verjetno preverjali vašo prisotnost na spletu. Preverite svoje račune na družabnih omrežjih in spletno zgodovino ter odstranite vse morebitne diskriminatorne komentarje ali vsebino, povezano z rasnimi, verskimi ali spolnimi vidiki. Pazite, da ohranite profesionalnost, še posebej na profesionalnih platformah, kot je LinkedIn, in se izognite popolni odstranitvi spletne prisotnosti, saj lahko pomanjkanje digitalnega ‘odtisa’ vzbudi dvome med delodajalci, še posebej, če je vaše delovno mesto povezano s socialnimi omrežji.

 

Pazite pa tudi, da objavljate že nekaj časa pred iskanjem nove zaposlitve in ustvarite vsaj digitalni stik s podjetjem za katerega ste zainteresirani. Če vas bodo že poznali in imeli z vami pozitivne asociacije, boste imeli tudi boljše možnosti zaposlitve.

 

Kamnik zaposlitev - Kako do uspešne zaposlitve v kamniku?

 

2. korak: Pregledali bodo vaše reference

 

Pri iskanju nove zaposlitve je bistveno, da se zavedate pomena preverjanja referenc. Ko izbirate svoje reference, se prepričajte, da so to ljudje, ki dobro poznajo vaše delo, vaše sposobnosti in osebne lastnosti. Bodite pripravljeni na vprašanja HR managerja in delodajalca, saj bodo želeli pridobiti vpogled v vašo delovno etiko, odnos do sodelavcev in vašo uspešnost v prejšnjih delovnih izkušnjah in bodo navedene reference tudi kontaktirali. Vaše reference so odraz vaše profesionalne zgodovine, zato je ključnega pomena, da so to ljudje, ki vas lahko predstavijo v najboljši luči.

 

Kamnik zaposlitev - Kako do uspešne zaposlitve v kamniku?

 

 

3. korak: Pripravite najboljši življenjepis po naslednjih priporočilih

 

Pri iskanju zaposlitve je ključen vaš življenjepis, imenovan tudi CV. Ta dokument vam omogoča predstavitev delodajalcem in priložnost za pridobitev nove službe. Vendar pa nepravilno pripravljen življenjepis lahko privede do zavrnitve. Poskrbite, da boste poudarili znanja, veščine in sposobnosti, ki so relevantne za želeno delovno mesto. Delodajalci pogosto zahtevajo tudi spremno pismo in izpolnitev obrazca za prijavo.

 

Pri sestavljanju življenjepisa vključite ključne besede iz opisa delovnega mesta, saj bodo delodajalci iskali ravno po njih. Vsako prijavo prilagodite glede na zahteve delovnega mesta, saj bodo nekatere potrebovale manjše spremembe, druge pa celovito preoblikovanje.

 

Priporočila za delo v Ljubljani vključujejo ime, poklicni naziv, kontaktne podatke, profesionalni profil, izkušnje in zaposlitveno zgodovino, izobrazbo in kvalifikacije. Ključne veščine, hobiji in interesi so dodatki, ki poudarjajo vaše ujemanje s podjetjem. Bodite pozorni na osebno fotografijo, zakonski stan, starost in datum rojstva, saj so ti podatki zaščiteni. Če je primerno, lahko vključite tudi alternative, kot so portfelji, videoposnetki ali kreativni življenjepisi. Vedno pa upoštevajte zahteve in preference ciljnega podjetja, s tem, da jim že dlje časa sledite in jih dobro tudi razumete kot podjetje.

 

Kamnik zaposlitev - Kako do uspešne zaposlitve v kamniku?

 

4. korak: Intervju

 

Prvi vtis, ki ga kandidat naredi na razgovoru, lahko ključno vpliva na izid celotnega procesa (nekateri celo trdijo, da so prvih 30 sekund odločilnih za ponudbo za delo). Te prve vtise je težko popraviti, zato je ključno vedeti, kako ustvariti odličen prvi vtis. Ker se predstavljate kot potencialni kandidat v različnih trenutkih (na recepciji, pred kadrovnikom, itd.), je priporočljivo:

 

  • Pred razgovorom preučite podjetje.
  • Pripravite se in primerno oblecite.
  • Prinesite s seboj papirni izvod življenjepisa.
  • Vadite najpogostejša vprašanja.
  • Pridite na razgovor pravočasno.
  • Predstavite se receptorju s polnim imenom, navedite čas razgovora in osebo, ki vas je povabila.
  • Ko vas kadrovnik pozdravi, vstanite, se nasmehnite, trdno stisnite roko, samozavestno se predstavite in ohranite očesni stik. Dobra drža ustvarja vtis samozavesti in profesionalnosti.
  • Zaključite pogovor pozitivno, se zahvalite za čas, se nasmehnite in ponovno stisnite roko.
  • Po intervjuju pošljite zahvalno e-poštno sporočilo, da pokažete, da cenite dano priložnost.

 

 

Ne pozabite preveriti delodajalca v Kamniku

V Sloveniji in seveda tudi Kamniku, je na voljo portal preveri.podjetje.si, kjer lahko najdete anonimna mnenja zaposlenih o svojih delodajalcih. Na tem portalu so izražena raznolika stališča glede organizacijske kulture v podjetju, odnosov med zaposlenimi, do potrebnih veščin za delo in pričakovanj glede plač, regresa ter drugih podobnih vidikov. Preverite, kaj zaposleni menijo o vašem morebitnem delodajalcu in se pripravite na morebitne izzive ali ugodnosti pri novi zaposlitvi.

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri