Zaposlitev Lek - delovna mesta, štipendija, praksa in drugo

🕑 Sep 05, 2023


 

Veljajo za delodajalca z najboljšo vstopno točko v globalni svet. Lek je prva in 75 let stara farmacevtska družba v Sloveniji in so katalizator razvoja farmacevtske panoge v slovenskem, evropskem in svetovnem prostoru. Njihov cilj je izboljšati in povečati dostop do cenovno dostopnih zdravil in ozaveščati o pomenu zdravja. So del globalne družbe Novartis, ki je ena od največjih farmacevtskih družb na svetu in vseskozi razpisujejo veliko novih delovnih mest. Lek je tudi že tretje leto zapored prejemnik certifikata “Top Employer”.

 

 

Youtube video LEK ZAPOSLITEV

 

 

Preveri Lek

Lek se opisuje kot odgovoren in etičen delodajalec. Pravijo, da s ponosom in odgovornostjo nosijo naziv enega najboljših zaposlovalcev tako v Sloveniji kot v svetu. Vsakemu posamezniku dajejo priložnosti, da se razvije v najboljšo različico sebe. Preveri, če je to res na spletni strani https://preveri-podjetje.si/, kjer so objavljena anonimna mnenja zaposlenih.

 

Za namene članka sem povprašala prejemnico Lek štipendije, ki trenutno opravlja tudi prakso pri podjetju. Pravi, da je njihov odnos do nje zelo pozitiven. Pravi, da se ji prilagajajo in vedno povprašajo za mnenje in želijo, da tudi sama da razne pobude za izboljšave, ki jih vidi tekom prakse. Pravi, da zaenkrat ne more reči nič slabega! Preveri anonimna mnenja ostalih zaposlenih na https://preveri-podjetje.si/

 

 

Zaposlitev Lek - delovna mesta, štipendija, praksa in drugo

 

 

Prosta delovna mesta v Leku

 

Preveri in poišči svojo novo zaposlitev. Trenutno iščejo sodelavce, ki so pripravljeni na izzive in si želijo novih izkušenj ter znanj. Ponujajo globalne izzive in omenjajo to kot pomemben korak k nadaljnjem uspehu.

 

Trenutno so njihova prosta delovna mesta razpisana na tem linku: Novartis - Zaposlitev - Prosta delovna mesta Lek 

 

 

Prosta delovna mesta v Leku za študente

Študente vabijo, da kontaktirajo agencijo Kariera d.o.o., kamor Lek posreduje svoje potrebe po študentskem delu.

 

 

Prosta delovna mesta v Leku za iskalce izven sveta farmacije

Lek vabi tudi vse iz poslovnega sveta in želijo spremeniti svojo poklicno pot, da kliknejo na zgornji link.

 

 

 

Kaj Lek ponuja svojim zaposlenim?

 • delo v globalnem podjetju
 • globalni izzivi
 • prilagodljiv delovni urnik
 • možnost dela na daljavo
 • konkurenčna plača

 

 

Lek lokacije:

 • Lendava
 • Ljubljana
 • Mengeš

 

Lek, študentje, štipendija in praksa

 

Uvajalno obdobje in študentje

Lek ni podjetje kjer bi se lahko zaposlil kot poletno študentsko delo. Viri so mi sporočili, da je potrebno uvajalno obdobje, ki traja okoli 2 ali 3 mesece, na koncu katerega je izpit. Takšen postopek je potreben zato, ker je zelo pomembno, da vedo, da si sposoben/-a delati po izpitu pod manjšim nadzorom. To pomeni, da je bolje končati študij in se nato prijaviti na delo. Če pa želiš imeti prakso pred vstopom na delovni trg, se pa prijavi na Lek štipendijo v katero je vključenih 160 ur prakse.

 

LEK in štipendije

V Leku imajo dijaki in študentje priložnost, da se pridružijo Leku in uresničijo poklicne ambicije preko štipendiranja. Štipendija se imenuje: “Lekova štipendija za Industrijsko farmacijo.” V šolskem letu 2023/24 so razpisali 35 štipendij, rok za prijavo pa je potekel 15. avgusta 2023.

 

Lek štipendije za dijake in študente so za naslednje smeri:

 • biotehnologija
 • farmacija
 • kemija
 • mehatronika
 • računalništvo
 • strojništvo

 

Lek štipendija ti omogoča, da študiraš brez finančnih skrbi in te spodbuja k izpolnjevanju šolskih obveznosti. To štipendiranje ti omogoča hitrejše vključitev v delovno okolje in ti omogoča prakso. Prakso lahko opravljaš v obliki seminarske med šolskim letom oziroma s 160 urami prakse med poletnimi počitnicami. Odločiš se lahko sam glede na to koliko ti študij dopušča čas.

 

Zaposlitev Lek - delovna mesta, štipendija, praksa in drugo

 

 

Znanje angleškega jezika, interdisciplinarnost in LEK

Glede na to, da Lek, zaradi svoje globalne narave, potrebuje interdisciplinarne time strokovnjakov iz različnih mednarodnih okolij, podpirajo uvedbo angleškega programa. Trenutno zaposlujejo že veliko magistrov slovenske inačice magistrskega programa industrijske farmacije, in jih potrebujejo še več. Znanje angleškega jezika pa ocenjujejo na intervjujih.

 

Kako dobiti Lek štipendijo?

Če se za štipendijo prijaviš po koncu gimnazije, Lek v prijavi zahteva kopijo ocen na maturi in zaključne ocene v zadnjem letniku. Oddati moraš tudi motivacijsko pismo, v katere opišeš sebe in željo po štipendiji.

 

Na podlagi tega te pokličejo na intervju, kjer se podrobneje predstaviš. Postavijo ti nekaj osebnih vprašanj in preverijo znanje angleščine. Če gre vse po sreči, te povabijo na drugi krog intervjujev.

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri