Moje delo prosta delovna mesta - Kako zmagati naslednji razgovor

🕑 Feb 14, 2024


 

MojeDelo.com je spoštovana slovenska zaposlitvena platforma, ki je od svoje ustanovitve leta 2004 nepogrešljiv vir za iskalce zaposlitve. Ponuja bogato paleto raznolikih zaposlitvenih priložnosti, pri čemer MojeDelo ni le platforma - je dinamična sila, ki oblikuje kariere. Sedaj, pod vodstvom podjetja Styria digital marketplaces, spletna stran še naprej cveti, in se uvršča med najbolj obiskane strani v Sloveniji. Pridružite se nam, ko raziskujemo ključno vlogo, ki jo MojeDelo.com igra pri povezovanju ambicij z zaposlitvenimi priložnostmi in vam podamo najboljši vodnik do uspeha na naslednjem intervjuju. Med drugim se bomo podali tudi v razvijanje močne osebne blagovne znamke, ki je v današnjem času vse pomembnejša za zaposlitev. Večina delodajalcev in vodij zaposlovanja danes opravi spletno iskanje preden povabijo kandidate na razgovor. Zato postaja skoraj nujno, da kandidati vzpostavijo svojo prisotnost na spletu, če želijo povečati možnosti za zaposlitev.

 

 

 

Kako preverite delodajalca?

Slovenija ima portal preveri.podjetje.si, kjer zaposleni anonimno delijo mnenja o svojih delodajalcih. Ali je ocena o vašem potencialnem delodajalcu pozitivna, negativna ali se giblje vmes? Preverite organizacijsko kulturo v podjetju, kakšne veščine lahko pridobite, in pričakovanja glede plač, regresa ter drugih ugodnosti. Bodite informirani pred začetkom iskanja zaposlitve.

 

Prosta delovna mesta - celovit vodnik do uspeha na naslednjem razgovoru

 

Ali vestno izbirate primerne ključne besede za svoj življenjepis? Ste že razvili primerno osebno blagovno znamko? Ali se zavedate že preverjene formule, ki najbolj učinkovito poudarijo vaše veščine? Raziščimo edinstvene vidike in vam predstavimo najboljše prakse, ki vam bodo pomagale izstopati med konkurenco drugih kandidatov. 

 

Zagotovitev zaposlitve zahteva strateško pripravo, ki poudarja skrbno oblikovan življenjepis, močno spletno prisotnost in učinkovite veščine pri razgovoru za delo. Ta vodnik raziskuje ključne elemente, kot je osebna blagovna znamka in tehnike za razgovor, ki kandidatom pomagajo izstopati na konkurenčnem trgu dela.

 

Moje delo prosta delovna mesta - Kako zmagati naslednji razgovor

 

1. Gradnja Močne Osebne Blagovne Znamke

 

Za pripravo na razgovor za delo morajo kandidati poudariti gradnjo prepričljive osebne blagovne znamke. To vključuje izbiro pravih ključnih besed za življenjepis, ustvarjanje profesionalne spletne prisotnosti in razumevanje preverjene formule, ki učinkovito izpostavi njihove veščine. Osebno blagovno znamčenje je ključno za predstavitev edinstvene podobe, ki se ujema z pričakovanji delodajalcev.

 

2. Razvijanje Spletne Prisotnosti

 

V današnjem digitalnem svetu je spletna prisotnost kandidata ključna za uspeh pri iskanju zaposlitve. Delodajalci pogosto izvajajo spletne iskanja preden povabijo kandidate na razgovor. Kandidati naj vlagajo čas in trud v ocenjevanje in gradnjo trdne spletne blagovne znamke prek profilov na družbenih omrežjih, osebnih spletnih strani in drugih relevantnih spletnih vsebin.

 

3. Navigacija Skozi Tri Faze Razvoja Osebne Blagovne Znamke

 

Ključno je, da ustvarite profile na platformah, kot so LinkedIn, Twitter ali Instagram. Prosim preverite tudi trenutne trende pri izbiri platform. Za ohranjanje profesionalne podobe pa priporočamo tudi, da izbrišete morebitne neprimerno vsebine na družbenih omrežjih, vključno z diskriminatornimi komentarji ali kontroverznimi objavami. 

 

Ker je verjetno, da bodo managerji za zaposlovanje pregledali vašo spletno prisotnost, se prepričajte, da ste očistili svoje račune na družabnih omrežjih in spletno zgodovino vseh diskriminatornih komentarjev, povezanih z raso, vero, spolom in podobnim. Sem spadajo tudi morebitne obremenjujoče fotografije ali videoposnetki, sporne objave ter negativni komentarji o prejšnjih zaposlitvah, podjetjih ali sodelavcih. Izogibajte se objavi (neprimernih) neprofesionalnih komentarjev na strokovnih platformah, kot je LinkedIn profil. Ključnega pomena pa je, da preprečite popolno odstranitev obstoječe spletne prisotnosti. Če kandidat nima digitalnega odtisa, to lahko vzbudi dvome med delodajalci. Po raziskavi CareerBuilder pa je majhna verjetnost, da bo ena tretjina prosilcev povabljena na razgovor, če jih delodajalci ne najdejo na spletu. Delodajalci pogosto preverjajo tudi podatke kandidatov. Zagotovite tudi natančnih in resničnih podatkov v življenjepisu, zlasti v zvezi z delovno zgodovino in izobrazbo, je ključnega pomena.

 

Moje delo prosta delovna mesta - Kako zmagati naslednji razgovor

 

 

4. Optimizacija Življenjepisa (CV)

 

Življenjepis je ključno orodje za iskalce zaposlitve. Poudarjati mora relevantne veščine, izkušnje in dosežke, prilagojene specifičnemu delovnemu mestu. Vključitev 3-5 ključnih besed iz opisa delovnega mesta je ključnega pomena za pritegovanje pozornosti delodajalcev. Pazite, da za vsako prijavo naredite manjše prilagoditve, kjer poudarite  veščine specifične za oglaševano delovno mesto. Uporabite enake ključne besede kot so jih oni sami. 

 

5. Priporočila za Prijave na Delovna Mesta

 

  • Vključite profesionalni e-poštni naslov in telefonsko številko. Povežite življenjepis s posodobljenim profilom na LinkedInu.
  • Oblikujte kratek poklicni opis, ki opisuje, kaj prinašate podjetju, in karierna cilja.
  • Predstavite prejšnje delovne izkušnje kronološko, poudarjajoč odgovornosti, dosežke in veščine. Zmanjšajte podrobnosti o vlogah, ki so starejše od deset let.
  • Naštejte imena institucij in datume izobraževanja ter vključite dosežene kvalifikacije (in ocene). Potrdila, ki podpirajo podatke, lahko dodate na koncu življenjepisa.
  • Vključite razdelek, ki poudarja ključne veščine, in kratek odsek o hobijih in interesih, osredotočenih na relevanco za delovno mesto.

 

6. Alternativni Pristopi k Življenjepisu

 

Glede na panogo in vrsto dela lahko kandidati izberejo alternativne formate življenjepisov, kot so portfelji, videoposnetki ali ustvarjalni življenjepisi. Klasične panoge morda raje uporabljajo standardizirane življenjepise v črno-beli barvi, zato se morajo kandidati prilagoditi potrebam panoge.

 

Moje delo prosta delovna mesta - Kako zmagati naslednji razgovor

 

7. Priprava na Razgovor

 

Prvi vtis med razgovorom za delo je ključen. Skrbno raziščite podjetje, se primerno oblecite, prinesite natisnjeno kopijo življenjepisa, vadite pogosta vprašanja za razgovor in pridite pravočasno. Hkrati se tudi strokovno predstavite, ohranjajte očesni stik in poskusite zaključiti razgovor na pozitivni noti. .

 

8. Etiketa Po Razgovoru

 

Po razgovoru naj kandidati pošljejo zahvalno e-pošto, da izrazijo hvaležnost za priložnost. S tem ne izražajo le spoštovanja, ampak tudi ponovno potrjujejo svoj interes za delovno mesto.

 

Moje delo prosta delovna mesta - Kako zmagati naslednji razgovor


 

Prijavite se na prosta delovna mesta na MojeDelo.com

 

MojeDelo.com je slovenski zaposlitveni portal, ki deluje že od leta 2004. Na spletni strani so objavljena prosta delovna mesta, poleg tega pa nudi tudi nasvete iskalcem zaposlitve. Sprva ga je upravljalo podjetje MojeDelo d.o.o., a od leta 2013 ga upravlja podjetje Styria digital marketplaces, d.o.o., ki skrbi tudi za spletno stran bolha.com.

 

V aprilu 2021 se je MojeDelo.com uvrstilo na 31. mesto najbolj obiskanih spletnih strani po raziskavi Slovenske oglaševalske zbornice. Ta uvrstitev nakazuje, da je spletna stran priljubljena in verjetno pomembno prispeva k povezovanju iskalcev zaposlitve s razpoložljivimi delovnimi priložnostmi v Sloveniji. Za dodatne natančne in aktualne informacije o spletnem mestu priporočam obisk uradne spletne strani MojeDelo.com ali neposreden stik s platformo.


 

Zaključek

 

Uspešno navigiranje po trgu dela zahteva strateški pristop, ki zajema osebno blagovno znamčenje, učinkovito spletno prisotnost in izpopolnjene veščine pri razgovoru. Z ustvarjanjem premišljenih življenjepisov, optimizacijo spletne vidnosti in obvladovanjem tehnik razgovora kandidati lahko povečajo možnosti za izstopanje na konkurenčnem trgu dela. Pomembno je prepoznati, da iskanje zaposlitve ni le o najdenju zaposlitve, temveč tudi o prispevanju k pozitivni in uspešni karieri.

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri