Policija zaposlitev – Kako do kariere, ki zagotavlja varnost in mir v družbi

🕑 Sep 13, 2023


 

Policija Slovenije predstavlja ključno varnostno institucijo v Sloveniji, ki skrbi za ohranjanje reda, miru ter varnosti v naši državi. Njena zgodovina sega nazaj več desetletij, kar priča o njenem pomembnem vplivu na družbo. Policisti in policistke Policije Slovenije so nepogrešljivi člen naše družbe, saj skrbijo za zaščito življenj, premoženja ter miru v državi. Brez teh ustanov bi bila naša družba izpostavljena večjim tveganjem in nevarnostim. V nadaljevanju bomo raziskali, kako lahko postanete del te institucije ter kakšne priložnosti in zahteve vas čakajo.

 

Policija zaposlitev – Kako do kariere, ki zagotavlja varnost in mir v družbi

 

 

Raznolike karierne priložnosti

Policija Slovenije ne ponuja zgolj ene same možnosti za delo, odpira vrata številnim raznolikim karieram in poklicnim potem. Ne glede na vaša zanimanja in strokovne spretnosti boste verjetno našli mesto, ki bo izpolnilo vaše poklicne ambicije. Tu je nekaj glavnih kariernih možnosti, ki jih Policija Slovenije ponuja:

 • Policist ali policistka: To je osnovno in najbolj prepoznavno delovno mesto pri Policiji Slovenije. Policisti in policistke so odgovorni za ohranjanje javnega reda in miru, preiskovanje zločinov ter zagotavljanje varnosti državljanov.

 

 • Prometni policist ali prometna policistka: Ti policisti se osredotočajo na nadzor prometa, preprečevanje prometnih nesreč in zagotavljanje varnosti na cestah.

 

 • Posebne enote: Policija Slovenije ima tudi posebne enote, ki se ukvarjajo s posebnimi nalogami, kot so protiteroristične operacije, reševanje talcev in nadzor množičnih dogodkov.

 

 • Detektiv ali detektivka: Detektivi se specializirajo za preiskovanje kriminalnih primerov, kot so umori, ropi in zlorabe. Ta poklic zahteva odlično analitično razmišljanje in reševanje zapletenih ugank.

 

 • Specialisti za kibernetsko kriminaliteto: V digitalni dobi so specialisti za kibernetsko kriminaliteto ključni pri zaščiti pred spletnimi grožnjami in zlorabami.

 

 • Forenzični analitik ali forenzična analitičarka: Forenzični analitiki pomagajo reševati kriminalne primere z analizo dokazov, kot so prstni odtisi in DNK.

 

 • Vodnik ali vodnica pasje enote: Če imate radi pse in imate izkušnje s treniranjem, lahko postanete vodnik v enoti za delo s psi.

 

 • Administrativni položaji: Poleg operativnih vlog Policija Slovenije ponuja tudi administrativne položaje v oddelkih, kot so kadrovska služba, finance in uprava.

 

Delo pri Policiji Slovenije ni le poklic, temveč tudi poslanstvo. Če imate strast do služenja družbi in zagotavljanja varnosti svojih sodržavljanov, je to lahko vaša priložnost za izpolnitev teh visokih ciljev.

 

Policija zaposlitev – Kako do kariere, ki zagotavlja varnost in mir v družbi

 

 

Potrebna izobrazba in kvalifikacije

 

Da bi postali del Policije Slovenije, morate izpolnjevati določene izobraževalne zahteve. Te zahteve se razlikujejo glede na vrsto zaposlitve, vendar so osnovne izobraževalne stopnje sledeče:

 

 • Srednješolska izobrazba: Večina vlog za delo v Policiji Slovenije zahteva srednješolsko izobrazbo. To je običajno osnovna zahteva za večino policijskih položajev.

 

 • Univerzitetna izobrazba: Nekateri specializirani položaji, kot so forenzični analitiki ali strokovnjaki za kibernetsko varnost, lahko zahtevajo univerzitetno izobrazbo.

 

 • Nadaljnjo usposabljanje in izobraževanje: Poleg formalne izobrazbe je tudi usposabljanje na policijski akademiji ključnega pomena za vsakega policista. Med usposabljanjem pridobijo kandidati potrebne veščine in znanje za učinkovito opravljanje svojih nalog.

 

 

Poleg izobraževalnih zahtev morate izpolnjevati tudi določene starostne in državljanstvene zahteve:

 

 • da niste bili pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja,

 

 • da zoper vas ni bila vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja

 

 • da ste državljan Republike Slovenije in da nimate dvojnega državljanstva

 

 • da ste bili varnostno preverjeni

 

 • da niste član politične stranke

 

 • da imate veljavno vozniško dovoljenje B-kategorije ali da ga boste pridobili v osmih mesecih od sklenitve delovnega razmerja

 

 • in da imate ustrezne psihofizične sposobnosti 

 

Zahteve za zaposlitev pri Policiji Slovenije so ključnega pomena za zagotavljanje kakovosti in integritete v policijskih vrstah. Če se počutite poklicno in osebno pripravljeni na te zahteve ter izpolnjujete vse pogoje, ste korak bližje uresničitvi svoje kariere v tej ugledni instituciji.

 

Policija zaposlitev – Kako do kariere, ki zagotavlja varnost in mir v družbi

 

 

Postopek zaposlovanja

Prijava na delo

Postopek zaposlovanja pri Policiji Slovenije se začne z vložitvijo prijave. To je prvi korak, kjer izrazite svoj interes za delo. Vložitev prijave je običajno preprost postopek, kjer izpolnite ustrezne obrazce in predložite zahtevane dokumente, kot so kopije izobrazbe, osebnih dokumentov in drugi potrebni materiali. Na spletni strani Policije Slovenije pod zavihkom »O slovenski policiji« najdete zavihek, ki vas vodi do »Zaposlitev«. Na tem zavihku najdete objavljen spisek o trenutnih prostih delovnih mestih v Policiji Slovenije. Preglejte seznam prostih delovnih in poiščite priložnost, ki vam najbolj ustreza ter se prijavite.

Ocenjevanja in pregledi

 

Kandidati, ki izpolnjujejo pogoje, so uvrščeni v izbirni postopek, znotraj katerega je treba opraviti naslednje stvari:

 

1. Preizkus telesnih zmogljivosti, ki sestoji iz:

- Tek na 60m
- Skok v daljino z mesta
- Zgibe
- Premagovanje ovir nazaj
- Cooperjev test (2400 m)

 

2. Psihološki pregled, ki sestoji iz:

- Ustrezne duševne lastnosti
- Psihomotorne sposobnosti
- Odsotnost psihopatološke simptomatike

 

3. Selekcijski intervju, ki sestoji iz:

- Motivacije
- Ambicije in interesi
- Znanje, sposobnosti in veščine
- Osebnostne lastnosti

 

4. Zdravniški pregled

 

5. Informativni razgovor v zvezi s presojo vsebine tetovaž

 

6. Varnostno preverjanje

 

Postopek zaposlovanja pri Policiji Slovenije je temeljit in zahteven, vendar ponuja edinstveno priložnost za tiste, ki si želijo služiti svoji družbi in skrbeti za njeno varnost. Če ste pripravljeni na to izzivov polno, vendar nagrajujoče pot, vas Policija Slovenije poziva, da se prijavite in se pridružite njihovim vrstam. Če še niste prepričani ali je delo v policiji za vas, so na spletni strani Policije Slovenije pripravili kviz »Ali si rojen za junaka?«, ki ga lahko rešite in preverite ali ste pravi kandidat za policista.

 

Policija zaposlitev – Kako do kariere, ki zagotavlja varnost in mir v družbi

 

 

Zakaj se zaposliti pri Policiji Slovenije?

Delo pri Policiji Slovenije ponuja več privlačnih prednosti, zaradi katerih je ta kariera zelo zaželena. Tukaj je nekaj ključnih koristi, ki jih boste uživali kot član Policije Slovenije:

 

 • Konkurenčna plača in ugodnosti: Policisti prejemajo konkurenčno plačo in številne ugodnosti, kot so dodatki za delo v posebnih enotah in nočne izmene.

 

 • Stabilnost in varnost: Delo v policiji ponuja visoko stopnjo zaposlitvene stabilnosti in varnosti.

 

 • Priložnosti za napredovanje: Policija Slovenije omogoča priložnosti za napredovanje skozi različne stopnje kariere, kar omogoča osebnostno in poklicno rast.

 

 • Pokojninska in zdravstvena zaščita: Policisti imajo dostop do pokojninskih in zdravstvenih programov, ki zagotavljajo finančno varnost v prihodnosti.

 

 • Programi za dobrobit in zdravje: Policija Slovenije skrbi za dobrobit svojih članov s programi za fizično in duševno zdravje.

 

Delo pri Policiji Slovenije ni le služba, temveč tudi priložnost za izboljšanje lastnega življenja in prispevanje k varnosti in blaginji družbe. S konkurenčno plačo, zaposlitveno varnostjo, možnostmi za napredovanje in skrbjo za zdravje in dobrobit svojih zaposlenih ta institucija omogoča izpolnjujočo in stabilno kariero v varnostnih službah.

 

Policija zaposlitev – Kako do kariere, ki zagotavlja varnost in mir v družbi

 

 

Je zaposlitev pri Policiji Slovenije zame?

 

Policija Slovenije predstavlja ključno varnostno institucijo, ki skrbi za ohranjanje reda, miru in varnosti v naši državi. Zahteve za vstop v Policijo Slovenije so sicer precej stroge, vendar zagotavljajo visoko raven profesionalizma in integritete. Torej, če ste strastni do služenja družbi, skrbi za varnost državljanov ter si želite izziva, ki ga ponuja delo v Policiji Slovenije, vas spodbujam, da razmislite o tej izjemni karieri. Policija Slovenije išče posameznike, ki so pripravljeni prevzeti odgovornost in zavzeto delati za varnost in blaginjo družbe.

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri