Prosta delovna mesta Avstrija - Priporočila in uporabni linki

🕑 Mar 12, 2024


 

 

Prosta delovna mesta na voljo v Avstriji pokrivajo različna področja, vključno z industrijo, storitvami, trgovino, informacijsko tehnologijo, znanostjo, izobraževanjem in še več. Pomembne industrije vključujejo avtomobilsko industrijo, turizem, farmacevtsko industrijo, inženiring, finance in informacijsko tehnologijo.

 

Iskanje proste zaposlitve v Avstriji se lahko izvaja preko različnih kanalov, kot so spletni portali za zaposlovanje, agencije za zaposlovanje, socialna omrežja, povezave s strokovnimi mrežami in neposredno stik s podjetji. Prosta delovna mesta Avstrija so lahko dostopna tudi preko specializiranih spletnih strani in portalov za iskanje zaposlitve.

 

Prosta delovna mesta Avstrija - Priporočila in uporabni linki

 

 

Poleg tega je za tujce pomembno vedeti, da obstajajo določene zahteve za delovno dovoljenje v Avstriji, odvisno od državljanstva in vrste dela, ki ga nameravajo opravljati. Prosta delovna mesta Avstrija so lahko na voljo tako za državljane Avstrije kot tudi za tujce, vendar je treba upoštevati zakonodajo in postopke, povezane z zaposlovanjem in delovnimi dovoljenji.

 

Če razmišljate o iskanju dela v Avstriji, je koristno preučiti lokalni trg dela, zahteve za zaposlitev in priložnosti na vašem področju strokovnega znanja ali interesa. Pomembno je tudi upoštevati jezikovne zahteve, saj je znanje nemščine pogosto ključno za uspešno integracijo v delovno okolje v Avstriji. Prosta delovna mesta Avstrija lahko predstavljajo raznolike priložnosti za karierno rast in razvoj.

 

Prosta delovna mesta Avstrija - Priporočila in uporabni linki

 

 

Avstrija - Kje so trenutna prosta delovna mesta?

Če govorite nemško in ste iz Evropske unije, bo iskanje zaposlitve v Avstriji precej preprosto. Če pa ste od drugod in ne govorite jezika, bo potrebno nekoliko več truda. Vendar se ne bojte, saj je ta koristen vodič tu, da osvetli trenutne trende na avstrijskem trgu dela ter zagotovi informacije o tem, kako najti in se prijaviti na prosta delovna mesta v državi. Morda boste želeli raziskati tudi povprečne plače v Avstriji in kako prilagoditi svoj življenjepis za avstrijski trg dela.

 

Avstrija - Portali za Zaposlitev

Na katerih spletnih portalih za zaposlitev najdete prosta delovna mesta? Izkoristite spletne portale za zaposlitev, namenjene avstrijskemu trgu dela. Spletne strani, kot so karriere.at, jobs.at in indeed.at, so priljubljene platforme, kjer podjetja redno objavljajo prosta delovna mesta Avstrija. Na teh portalih lahko iščete prosta delovna mesta glede na svoje veščine, željeno lokacijo in industrijo.

 

Prosta delovna mesta Avstrija - Priporočila in uporabni linki

 

 

Avstrija - Profesionalna omrežja

Pridružite se profesionalnim omrežjem, kot je LinkedIn, ki imajo pomembno prisotnost v Avstriji. Povežite se s strokovnjaki iz vaše panoge, spremljajte avstrijska podjetja in bodite na tekočem z objavami prostih delovnih mest Avstrija ter novicami iz industrije. Sodelujte v razpravah, pokažite svoje strokovno znanje in vzpostavite stike s potencialnimi delodajalci.

 

Avstrija - Sejmi zaposlovanja in karierni dogodki

Udeležite se sejmov zaposlovanja, kariernih dogodkov in srečanj za mreženje, ki potekajo v Avstriji. Primeri takšnih dogodkov vključujejo "Jobmesse Österreich" in "Karrieretag Graz", ki sta znana sejma za zaposlovanje v Avstriji. Ti dogodki omogočajo stik s kadroviki, pridobivanje informacij o prostih delovnih mestih in vzpostavljanje pomembnih stikov z lokalno poslovno skupnostjo.

 

Spletna mesta podjetij

Raziščite razdelke za kariero na spletnih straneh avstrijskih podjetij. Mnoga podjetja raje objavljajo prosta delovna mesta neposredno na svojih spletnih straneh, preden jih objavijo na zunanjih portalih za zaposlovanje. Identificirajte podjetja, ki vas zanimajo v vaši panogi, in redno preverjajte njihove strani za kariero glede novih objav prostih delovnih mest Avstrija.

 

Prosta delovna mesta Avstrija - Priporočila in uporabni linki

 

 

Avstrija - Agencije za zaposlovanje

Razmislite o sodelovanju z agencijami za zaposlovanje ali lovci na glave, specializiranimi za avstrijski trg dela. Nekaj primerov takšnih agencij vključujejo APS Group, Trenkwalder in Manpower. Te agencije vam lahko pomagajo pri iskanju delovnih priložnosti, ki ustrezajo vašim veščinam in izkušnjam. Posredujte jim svoj življenjepis in preference za delo, da prejmete personalizirane priporočila za delovna mesta.
 

Coursera: Izboljšajte svoje možnosti s Coursera. Ta spletna platforma za učenje omogoča posameznikom in organizacijam, da pridobijo nove veščine, pomembne za delo. Sodelujejo z več kot 275 vodilnimi univerzami in podjetji, da ponujajo prilagodljive, cenovno ugodne tečaje. Od praktičnih projektov do certifikatov in študijskih programov, začnite svoje učno potovanje danes s Coursero.


 

Trg dela v Avstriji

 

Avstrija je znana po visoko usposobljeni delovni sili in močnih sektorjih kmetijstva, zelenega, storitvenega in turističnega sektorja, kot tudi naraščajoče zunanje trgovine. Energetika, finančne storitve, telekomunikacije in podjetja za nepremičnine sodijo med najboljše avstrijske družbe in delodajalce.

 

Prosta delovna mesta Avstrija - Priporočila in uporabni linki

 

 

Povprečne plače v Avstriji

 

Na splošno je povprečna plača v Avstriji 3.790 evrov na mesec, kar vključuje bonuse in socialno varnost. To je podobno kot v večini zahodne Evrope in precej višje kot na vzhodu Evrope. Presenetljivo, v Avstriji do leta 2017 ni bilo minimalne plače. Vendar pa zdaj, pod nedavnimi reformami, minimalna plača znaša 1.500 evrov na mesec.

 

Delovna zakonodaja in delavske pravice v Avstriji

 

Delovna zakonodaja v Avstriji je zapletena mešanica kolektivnih pogodb, pogodb na delovnem mestu in pogodb o zaposlitvi. Poudariti velja, da pisna pogodba o zaposlitvi ali izjava o pogojih zaposlitve med delodajalcem in delojemalcem ni potrebna za pridobitev zaposlitve v Avstriji. Ustna pogodba med obema stranema je vse, kar potrebujete. V Avstriji so kolektivne pogodbe pravno zavezujoče pogodbe, ki predstavljajo tako delodajalca kot delojemalca. Te vzpostavljajo ravnovesje interesov na obeh straneh s sprejetjem minimalnih delovnih pogojev. Preberite več o pravicah delavcev EU v našem vodniku.

 

Zahteve za delo v Avstriji

 

Podobno kot v drugih državah EU tudi Avstrija nudi široko zaščito in pravice svojim zaposlenim. Tisti, ki prihajajo iz EU, bodo ugotovili, da lahko hitro najdejo prosta delovna mesta, še posebej, če govorijo nemško.

 

Delovne vize v Avstriji

 

Če niste iz EU ali EGP, boste potrebovali delovno dovoljenje za delo v Avstriji. Na srečo lahko avstrijski delodajalec zaposli tujca, vendar mora zaprositi za odobritev in delovno dovoljenje na regionalnem uradu za zaposlovanje. Poleg tega so tuji zaposleni, ki jih njihov delodajalec začasno pošlje delati v Avstrijo, pokriti z avstrijsko delovno zakonodajo.

 

Prosta delovna mesta Avstrija - Priporočila in uporabni linki

 

 

Jezikovne zahteve za delo v Avstriji

 

Ker je uradni jezik v Avstriji nemški, in večina prebivalcev govori nemško, je najbolje, da se naučite jezika. Na srečo obstaja veliko jezikovnih aplikacij in tečajev, ki jih lahko uporabite za to. Ker pa tudi mnoge druge države v EU govorijo nemško, vam bo gotovo koristilo, če načrtujete potovanja po regiji.

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri