Slovenske železnice prosta delovna mesta - Ali so dobri delodajalci?

🕑 Feb 14, 2024


 

Zaposlitev pri Slovenskih železnicah (SŽ) odpira vrata do dela v enem od ključnih sektorjev v Sloveniji. SŽ, vodilna železniška družba v državi, ponuja raznovrstne karierne priložnosti v železniškem sektorju. S stoletno tradicijo in bogatimi izkušnjami so SŽ ugledno podjetje, ki si prizadeva za napredek in modernizacijo železniškega prometa, ob tem pa skrbi za visoke standarde varnosti in kakovosti storitev. Kako lahko izkoristite zaposlitvene možnosti pri SŽ in kakšne prednosti ter izzivi vas čakajo v tem pomembnem sektorju?

 

Slovenske železnice prosta delovna mesta - Ali so dobri delodajalci?

 

Kdo so Slovenske železnice (SŽ)?

Slovenske železnice so nacionalna železniška družba Slovenije, ki upravlja in vzdržuje železniško omrežje ter izvaja prevoz potnikov in tovora. Njihove dejavnosti so usmerjene v javni interes, ki vključuje ključno vlogo pri vzpostavljanju železniških povezav v Sloveniji in mednarodno.

 

Slovenske železnice ne zagotavljajo zgolj osnovnih prevoznih storitev, temveč nudijo tudi logistične rešitve, vzdrževanje infrastrukture, upravljanje postaj, razvoj tehnologij ter promocijo železniške mobilnosti.

 

Podjetje deluje v skladu s predpisi na nacionalni in mednarodni ravni ter si prizadeva za izboljšanje storitev, varnosti in učinkovitosti železniškega prometa v Sloveniji in širše.

 

Slovenske železnice prosta delovna mesta - Ali so dobri delodajalci?

 

Zakaj so Slovenske železnice (SŽ) prihodnost?

Zaposlitev pri Slovenskih železnicah (SŽ) ni le priložnost za uspešno kariero, temveč tudi ključni korak v prizadevanjih za trajnostni razvoj v Sloveniji. Z naraščajočimi okoljskimi izzivi postaja železniški promet v državi vse bolj pomemben. SŽ si prizadevajo za zmanjšanje ogljičnega odtisa in okoljski vpliv, kar predstavlja vizijo prihodnosti prometa v Sloveniji.

 

Investicije v razvoj železniških sistemov postajajo vedno bolj nujne. Kot okolju prijazen način prevoza ima železniški promet ključno vlogo pri zmanjševanju emisij toplogrednih plinov, kar je ključno za boj proti podnebnim spremembam. SŽ bo odigrala pomembno vlogo pri nujnih investicijah v železniško infrastrukturo, kar pomeni, da bo zaposlitev pri SŽ ne samo priložnost za posameznika, temveč tudi korak v ustvarjanju bolj trajnostne prihodnosti za Slovenijo.

 

Slovenske železnice prosta delovna mesta - Ali so dobri delodajalci?

 

Zgodovina Slovenskih železnic (SŽ) 

Razvoj železniškega omrežja v Sloveniji je tesno povezan z vlogo in prispevkom Slovenskih železnic (SŽ). SŽ so odigrale ključno vlogo pri razvoju in vzdrževanju infrastrukture ter modernizaciji železniških prog v državi.

 

Slovenske železnice so izvajale številne ukrepe za izboljšanje železniškega prometa. V zadnjih desetletjih so se intenzivno osredotočile na posodabljanje in elektrifikacijo prog ter vlaganje v sodobne tehnologije za povečanje učinkovitosti in varnosti prometa.

 

SŽ so vodilna železniška družba v Sloveniji, ki skrbi za povezovanje različnih regij v državi in omogoča visok standard storitev za transport potnikov in tovora. SŽ so si prizadevale za trajnostni razvoj železniškega sektorja ter se aktivno vključile v projekte, ki spodbujajo okolju prijazne oblike prevoza.

 

Slovenske železnice, znanstveno SŽ, so neprestano na čelu inovacij, ki omogočajo učinkovitejšo, varnejšo in okolju prijaznejšo železniško mobilnost. SŽ se zavedajo svoje ključne vloge v infrastrukturnem razvoju in nenehno izboljšujejo svoje storitve, prispevajoč k napredku in trajnostni prihodnosti prometa v Sloveniji.

 

Slovenske železnice prosta delovna mesta - Ali so dobri delodajalci?
 

Slovenske železnice - prosta delovna mesta 

 

Za iskanje zaposlitve v podjetju Slovenske železnice, vodilnem dejavniku v razvoju in trajnostni prihodnosti v prometnem sektorju Slovenije, lahko preverite trenutne oglase za prosta delovna mesta na naslednji povezavi.

 

Preverite, če so Slovenske železnice dobri delodajalci?

Slovenija ima portal preveri.podjetje.si, kjer so objavljena anonimna mnenja zaposlenih o svojih delodajalcih. Ali je njihovo mnenje o vašem potencialnem delodajalcu, v tem primeru Slovenske železnice, pozitivno, negativno ali vse vmes. Tudi glede organizacijske kulture, ki prevladuje v podjetju, do veščin, ki vam morebiti pridejo prav in kaj pričakovati glede plač, regresa, in podobno. Preverite podjetje na spodnjih povezavah in si pridobite vpogled v izkušnje zaposlenih pri Slovenskih železnicah, da boste lahko bolje razumeli delovne pogoje, pričakovanja in različne vidike zaposlitve v tem podjetju.

 

 

Prestižna priznanja za Slovenske železnice (SŽ)

 

Delovno okolje z ugledom in zavezani sodelavci

 

Slovenske železnice so prejele priznanje Ugledni delodajalec v panogi, kar potrjuje ugledno delovno okolje in zavezanost kakovosti med zaposlenimi. Kot vodilni delodajalec med najuglednejšimi podjetji v različnih panogah, SŽ zagotavljajo prestižno delovno okolje in zavezane sodelavce.


 

Raznolikost delovnih mest

 

Skupina organizacij, poimenovana Slovenske železnice, opravlja dejavnosti v mednarodnem in domačem železniškem prometu ter si prizadeva za varne in zanesljive prevoze potnikov in tovora. Poleg tega zagotavljajo celovite logistične rešitve, vzdržujejo javno železniško infrastrukturo, upravljajo s prometom, izvajajo vzdrževanje železniških vozil, nudijo gradbeno in raziskovalno podporo ter se ukvarjajo s številnimi drugimi dejavnostmi.

 

Slovenske železnice predstavljajo kompleksen sistem, ki ponuja raznovrstne priložnosti za zaposlitev. Te vključujejo specializirana delovna mesta, povezana z izvajanjem ključnih nalog za varnost železniškega prometa, proizvodna delovna mesta, inženirske vloge z raznolikimi področji specializacije ter druge možnosti zaposlitve na različnih področjih delovanja znotraj skupine Slovenskih železnic.

 

Slovenske železnice prosta delovna mesta - Ali so dobri delodajalci?
 

Postopek zaposlitve pri Slovenskih železnicah

 

Enostaven prijavni postopek

 

Prijavite se preko spleta z le nekaj kliki: obiščite povezavo, ki vodi do objavljenega delovnega mesta, predstavite se kadrovski službi osebno ali preko videokonference. Če ustrezate zahtevam razpisa, vas čaka postopek zaposlovanja, ki vključuje zdravniški pregled, podpis pogodbe o zaposlitvi in prejemanje ključnih informacij o delovnem mestu.

 

Ugodnosti zaposlenih pri Slovenskih železnicah

 

Raznovrstne ugodnosti

 

Zakaj izbrati zaposlitev v skupini Slovenske železnice? SŽ so največje logistično podjetje v Sloveniji, ki ponuja raznolike zaposlitvene možnosti na različnih lokacijah po državi. Več kot 6700 zaposlenim zagotavljajo zanesljivo, strokovno in sodobno delovno okolje ter podpirajo osebni in poklicni razvoj.

 

Slovenske železnice prosta delovna mesta - Ali so dobri delodajalci?

 

Podpora za osebni in poklicni razvoj

 

Redno napredovanje in sistematičen razvoj potencialov privabljata tako novince na trgu dela kot tudi izkušene posameznike, ki želijo nadgraditi svojo kariero. Poleg tega SŽ zaposlujejo vrhunske strokovnjake, vodilne na svojih področjih, ter omogočajo profesionalni razvoj.

 

Zdravje in dodatne ugodnosti

 

Zdravstvena varstva in preventivni ukrepi so ključni v podjetjih skupine SŽ. Zaposleni imajo tudi dostop do različnih dodatnih ugodnosti in popustov pri poslovnih partnerjih skupine. Poleg tega imajo zaposleni možnost obiskov Središča Vitalis, vrhunskega športnega centra, ki deluje znotraj skupine SŽ.

 

Statistični podatki o zaposlenih v SŽ

 

Sestava zaposlenih v skupini SŽ

 

V skupini Slovenske železnice je zaposlenih 82 % moških in 18 % žensk. Ženski delež prevladuje v nekaterih družbah skupine, kot so Slovenske železnice, d. o. o., Prometni institut Ljubljana, d. o. o., ter SŽ Železniška tiskarna, d. d. Na vodstvenih delovnih mestih v skupini SŽ je 32,9 % žensk (v družbi Slovenske železnice, d. o. o., 44,4 %), kar predstavlja pomemben korak k doseganju ciljne spolne strukture.

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri