SŽ zaposlitev - Slovenske železnice prosta delovna mesta

🕑 Jan 08, 2024


 

Zaposlitev pri Slovenskih železnicah (SŽ) predstavlja priložnost za delo v enem najpomembnejših sektorjev v Sloveniji. SŽ je vodilna železniška družba v državi, ki ponuja raznolike karierni možnosti v železniškem sektorju. Z več kot stoletno tradicijo in izkušnjami predstavljajo SŽ ugledno podjetje, ki si prizadeva za razvoj in modernizacijo železniškega prometa, obenem pa skrbi za visoke standarde varnosti in kakovosti storitev. Kakšne so priložnosti za zaposlitev pri SŽ ter kakšne koristi in izzivi vas čakajo v tem pomembnem sektorju?

 

SŽ zaposlitev - Slovenske železnice prosta delovna mesta
 

Slovenske železnice - SŽ zaposlitev

Če iščete zaposlitev v Slovenskih železnicah, ključnemu gonilu razvoja in trajnostne prihodnosti v prometnem sektorju Slovenije, potem si lahko ogledate razpise za prosta delovna mesta na naslednjem linku.


 

Prestižni priznanji za Slovenske železnice (SŽ)

Poleg tega so Slovenske železnice prejele priznanje Ugledni delodajalec v panogi. Logistika in prevoz potnikov ter priznanje. Najuglednejši delodajalec za uvrstitev med TOP 10 podjetij z najvišjimi količniki ugleda v skupni razvrstitvi med vsemi panogami, kar kaže na ugledno delovno okolje in predanost kakovosti zaposlenih.

 

Raznolike kariere in izzivi

Skupina podjetij, imenovana Slovenske železnice, deluje v mednarodnem in domačem železniškem prometu ter skrbi za varne ter zanesljive prevoze potnikov in tovora. Poleg tega zagotavljajo celovite logistične rešitve, vzdržujejo javno železniško infrastrukturo, upravljajo s prometom, skrbijo za vzdrževanje železniških vozil, nudijo gradbeno in raziskovalno podporo ter izvajajo številne druge dejavnosti.

 

SŽ zaposlitev - Slovenske železnice prosta delovna mesta

 

Slovenske železnice predstavljajo obsežen sistem, ki nudi raznolike priložnosti za zaposlitev. Te vključujejo specializirana delovna mesta, ki so povezana z izvajanjem kritičnih nalog za varnost železniškega prometa, proizvodna delovna mesta, inženirske vloge z raznolikimi področji specializacije ter druge zaposlitvene priložnosti na številnih področjih delovanja znotraj skupine Slovenskih železnic.


 

Kako se zaposliti pri Slovenskih železnicah

 

Enostaven postopek prijave

 

Prijavite se preko spleta s samo nekaj kliki: obiščite povezavo, ki vodi do objavljenega delovnega mesta, predstavite se članom kadrovske službe bodisi osebno bodisi preko videokonference. Če izpolnjujete zahteve iz razpisa, sledi postopek zaposlovanja, ki vključuje zdravniški pregled, podpis pogodbe o zaposlitvi ter prejemanje ključnih informacij v zvezi z delovnim mestom.

 

Prednosti dela pri Slovenskih železnicah

 

  • Raznolike ugodnosti za zaposlene

Zakaj se zaposliti v skupini Slovenske železnice? Slovenske železnice (SŽ) so največje logistično podjetje v Sloveniji, ki nudi obsežen nabor možnosti zaposlitve na različnih lokacijah po državi. SŽ zagotavljajo več kot 6700 zaposlenim zanesljivo, strokovno in moderno delovno okolje, hkrati pa omogočajo podporo za osebni in poklicni razvoj.

 

  • Podpora za osebni in profesionalni razvoj

Podjetje nudi redno napredovanje in sistematično razvijanje potencialov zaposlenih, kar privlači tako tiste, ki šele vstopajo na trg dela, kot tudi izkušene posameznike, ki si želijo nadgradnje kariere. Poleg tega SŽ zaposlujejo vrhunske strokovnjake, vodilne na svojih področjih, in jim omogočajo razvoj v profesionalni sferi.

 

  • Zdravje, ugodnosti in dodatki

Zdravstveno varstvo ter preventivni ukrepi so ključnega pomena v podjetjih znotraj skupine SŽ. Zaposleni v tej skupini imajo prav tako dostop do številnih dodatnih ugodnosti ter popustov pri poslovnih partnerjih skupine. Dodatno imajo zaposleni v skupini Slovenske železnice možnost obiskov Središča Vitalis, vrhunskega športnega centra, ki deluje znotraj skupine SŽ.

 

SŽ zaposlitev - Slovenske železnice prosta delovna mesta

 

Statistični podatki o zaposlitvi v SŽ

Sestava zaposlenih v podjetjih skupine SŽ

 

V skupini Slovenske železnice je zaposlenih 82 % moških in 18 % žensk. Delež žensk prevladuje v nekaterih družbah skupine, kot sta Slovenske železnice, d. o. o., Prometni institut Ljubljana, d. o. o., in SŽ Železniška tiskarna, d. d. Na vodstvenih delovnih mestih v skupini Slovenske železnice je 32,9 % žensk (v družbi Slovenske železnice, d. o. o., 44,4 %), kar predstavlja pomemben napredek pri doseganju ciljne spolne strukture.


SŽ zaposlitev - Slovenske železnice prosta delovna mesta
 

Kaj so SŽ oziroma Slovenske železnice?

Slovenske železnice so nacionalna železniška družba Slovenije, ki skrbi za upravljanje in obratovanje železniškega omrežja ter ponuja različne storitve prevoza potnikov in tovora. Delujejo v javnem interesu in imajo ključno vlogo pri zagotavljanju železniških povezav znotraj Slovenije in mednarodno.

 

Poleg osnovnih storitev prevoza potnikov in tovora Slovenske železnice nudijo tudi različne druge storitve, kot so logistične storitve, vzdrževanje železniške infrastrukture, upravljanje železniških postaj, razvoj železniških tehnologij in infrastrukture ter promocija železniške mobilnosti.

 

Družba deluje v skladu z nacionalnimi in mednarodnimi predpisi ter si prizadeva za izboljšanje storitev, varnosti in učinkovitosti železniškega prometa v Sloveniji in širše.

 

SŽ zaposlitev - Slovenske železnice prosta delovna mesta

 

Zakaj so Slovenske železnice (SŽ) prihodnost?

Zaposlitev pri Slovenskih železnicah (SŽ) ni le priložnost za uspešno kariero, temveč tudi ključni korak v prizadevanjih za trajnostni razvoj v Sloveniji. V luči globalnega segrevanja in naraščajočih okoljskih izzivov postaja železniški promet v Sloveniji vse bolj nujen. SŽ se zavzema za zmanjšanje ogljičnega odtisa ter zmanjšanje vpliva na okolje, s tem pa prinaša vizijo prihodnosti prometa v državi.

 

Investicije v razvoj železniških sistemov postajajo v Sloveniji vse bolj prioritetne. Kot okolju prijazen način prevoza ima železniški promet ključno vlogo pri zmanjševanju emisij toplogrednih plinov, kar je ključnega pomena za boj proti podnebnim spremembam. SŽ kot vodilna železniška družba v državi bo zato odigrala ključno vlogo pri teh nujnih investicijah v železniško infrastrukturo, kar pomeni, da bo zaposlitev pri SŽ ne samo priložnost za posameznika, temveč tudi pomemben korak v ustvarjanju bolj trajnostne in prijazne prihodnosti za Slovenijo.

 

SŽ zaposlitev - Slovenske železnice prosta delovna mesta
 

Slovenske železnice (SŽ) zgodovina

 

Razvoj železniškega omrežja v Sloveniji je tesno povezan z vlogo in prispevkom Slovenskih železnic (SŽ) ter delovanjem pod okriljem družbe Slovenske železnice. SŽ so igrale ključno vlogo pri razvoju in vzdrževanju infrastrukture ter modernizaciji železniških prog v Sloveniji.

 

Slovenske železnice so skozi zgodovino izvajale številne pomembne ukrepe za izboljšanje železniškega prometa. V zadnjih desetletjih so se Slovenske železnice intenzivno osredotočile na posodabljanje in elektrifikacijo železniških prog ter vlaganje v sodobne tehnologije za povečanje učinkovitosti in varnosti prometa.

 

SŽ so vodilna železniška družba v Sloveniji, ki skrbi za povezovanje različnih regij v državi in omogoča transport potnikov in tovora na visokem nivoju storitev. Slovenske železnice so si prizadevale za trajnostni razvoj železniškega sektorja ter se aktivno vključile v projekte, ki spodbujajo okolju prijazne načine transporta.

 

Slovenske železnice, skrajšano SŽ, so nenehno v ospredju prizadevanj za inovacije, ki omogočajo bolj učinkovito, varno in okolju prijazno železniško mobilnost. SŽ se zavedajo svoje pomembne vloge v infrastrukturnem razvoju ter nenehno izboljšujejo svoje storitve, kar prispeva k napredku in trajnostni prihodnosti prometa v Sloveniji.

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri