Zaposlitev Ormož – Odkrijte aktualna prosta delovna mesta

🕑 Feb 25, 2024


 

Ormož, to idilično mesto, ki stoji na zgodovinskih tleh severovzhodne Slovenije, ni le zakladnica kulture in naravne dediščine, temveč tudi cvetoče središče priložnosti za zaposlitev. Obdano z razgibanimi vinogradi in ob reki Dravi, Ormož ponuja delovna mesta, ki segajo od vinogradništva in kmetijstva pa vse do industrije in storitvenega sektorja. Mesto, kjer tradicija sreča inovacije, je idealno za tiste, ki želijo svojo kariero zgraditi v središču bogate zgodovine in očarljive narave.

 

Ormož – Skriti biser v srcu vinorodnih gričev

 

Ormož je manjše mesto in občinsko središče na severovzhodu Slovenije, ob meji s Hrvaško. Leži v slikoviti pokrajini ob reki Dravi, ki predstavlja naravno mejo med državama. Mesto ima bogato zgodovino in kulturno dediščino, ki se odraža v arhitekturi in muzejih.

 

Zgodovina Ormoža sega v srednji vek, ko je bilo mesto prvič omenjeno v pisnih virih, in sicer v 12. stoletju. Pomembno vlogo v zgodovini mesta je imel grad Ormož, ki dominira nad mestom in je bil skozi stoletja večkrat prezidan in obnovljen. Grad je danes ena izmed glavnih znamenitosti mesta in služi kot muzej ter prizorišče kulturnih dogodkov.

 

Zaposlitev Ormož – Odkrijte aktualna prosta delovna mesta

 

V preteklosti je bilo mesto pomembno trgovsko in obrtno središče, saj je njegova lega ob reki Dravi omogočala razvoj trgovine in prometa. V 19. stoletju je prišlo do industrializacije, ki je dodatno spodbudila gospodarski razvoj mesta.

 

Danes je gospodarstvo Ormoža raznoliko. Pomembno vlogo igrajo kmetijstvo, predvsem vinogradništvo in sadjarstvo, zaradi česar je Ormož znano kot eno izmed vinorodnih območij Slovenije. Regija je znana po proizvodnji kakovostnih belih vin, zlasti sort sauvignon, chardonnay in laški rizling.

 

Industrijski sektor obsega proizvodnjo različnih izdelkov, od prehrambnih do kemičnih. V zadnjih desetletjih se razvijajo tudi storitveni sektor, turizem in podjetništvo. Naravne lepote okolice, bogata kulturna dediščina in gostoljubnost prebivalcev privabljajo vse več obiskovalcev.

 

Kakšne priložnosti za zaposlitev prinaša mesto Ormož?

 

Mesto Ormož in njegova okolica ponujajo različne priložnosti za zaposlitev, ki so odvisne od sektorjev gospodarstva, ki prevladujejo v regiji. Te priložnosti se lahko razlikujejo glede na trenutne gospodarske razmere in razvojne prioritete občine ter širše regije. Osnovni sektorji, ki tradicionalno nudijo zaposlitvene priložnosti, vključujejo:

 

1. Kmetijstvo in vinogradništvo

 

Zaradi rodovitnih tal in ugodne klime je vinogradništvo ena od glavnih dejavnosti v okolici Ormoža. Delovna mesta se pojavljajo v vinogradih, pri proizvodnji vina in pri trženju vinarskih izdelkov. Priložnosti so tako za agronome, tehnologe za prehrano, kot tudi za tržnike in prodajalce.

 

2. Industrija

 

Industrijski sektor v Ormožu in okolici obsega različne panoge, vključno s prehrambno industrijo, proizvodnjo gradbenih materialov in kemično industrijo. Te panoge ponujajo zaposlitvene priložnosti za inženirje, tehnike, delovodje, operaterje strojev in druge strokovnjake.

 

3. Storitveni sektor

Razvoj storitvenega sektorja, vključno s turizmom, gostinstvom, trgovino in finančnimi storitvami, prav tako ponuja zaposlitvene priložnosti. Hotelski kompleksi, restavracije, lokalne trgovine in finančne institucije iščejo različne profile zaposlenih, od natakarjev in kuharjev do prodajalcev in bančnih uslužbencev.

 

4. Izobraževanje in zdravstvo

 

Šole, vrtci in druge izobraževalne institucije ter zdravstveni domovi in specializirane klinike nudijo priložnosti za učitelje, vzgojitelje, medicinske sestre, zdravnike in druge zdravstvene delavce.

 

5. Podjetništvo

 

Mesto Ormož spodbuja tudi podjetništvo in inovacije, kar pomeni, da so priložnosti za samozaposlitev in ustanovitev start-up podjetij. Lokalna skupnost in različne podporne institucije nudijo informacije, usposabljanja in finančne spodbude za nove podjetnike.

 

Zakaj se zaposliti v Ormožu?

 

Odločitev za zaposlitev v Ormožu prinaša številne prednosti, ki se odražajo tako na profesionalnem kot osebnem področju. Ormož, manjše mesto na severovzhodu Slovenije ponuja visoko kvaliteto življenja zaradi svoje čudovite naravne in kulturne dediščine ter obeta raznolike gospodarske priložnosti v različnih sektorjih.

 

Začnimo z naravnimi lepotami in mirnim okoljem, ki ga Ormož nudi. Leži v slikoviti pokrajini ob reki Dravi, obdan z vinogradi in zelenimi površinami, kar omogoča obilico možnosti za rekreacijo in sprostitev. Tisti, ki iščejo pobeg od mestnega vrveža, bodo našli svoj mir v tem prijetnem mestu, kjer je ritem življenja bolj umirjen.

 

Zaposlitev Ormož – Odkrijte aktualna prosta delovna mesta

 

Ormož je znan po svoji gostoljubni in povezani skupnosti. Delati v Ormožu pomeni biti del te skupnosti, kjer se ceni domačnost in kjer so odnosi med ljudmi tesni. To ne samo da prispeva k večjemu zadovoljstvu na delovnem mestu, ampak tudi krepi občutek pripadnosti in podpore.

 

Na gospodarskem področju, kljub svoji majhnosti, Ormož ponuja širok spekter priložnosti. Sektorji, kot so vinogradništvo, kmetijstvo, turizem, izobraževanje in zdravstvo, so še posebej dejavni. Lokalna podjetja in kmetije pogosto iščejo sveže talente, kar odpira vrata za profesionalni razvoj in napredovanje. Poleg tega je poudarek na podjetništvu in lokalni proizvodnji, ki podjetnikom in inovatorjem nudi močno platformo za razvoj novih poslovnih idej.

 

Zaposlitev Ormož – Odkrijte aktualna prosta delovna mesta

 

Njegova dostopnost in lokacija sta dodatni prednosti. Nahaja se v bližini večjih mest, kar omogoča enostavno povezovanje s širšimi gospodarskimi in kulturnimi središči, hkrati pa njegova lega ob meji s Hrvaško odpira možnosti za čezmejno sodelovanje.

 

Občina Ormož in lokalne razvojne agencije igrajo ključno vlogo pri spodbujanju gospodarskega in družbenega razvoja. Z različnimi programi podpore, izobraževalnimi iniciativami in projekti razvoja infrastrukture se odpirajo nove priložnosti za zaposlitev in karierni razvoj.

 

Zaposlitev Ormož – Aktualna prosta delovna mesta

 

V Ormožu so trenutno na voljo različna prosta delovna mesta, ki segajo od tehničnih in vzdrževalnih vlog do strokovnih delovnih mest v izobraževanju in socialnem delu. Med aktualnimi prostimi delovnimi mesti so:

 

  • Prodajalec - podpora prodaji, kjer se išče osebje za delo do 23.03.2024.
  • Hišnik - vzdrževalec, z rokom za prijavo do 24.03.2024.
  • Socialni delavec v centru za starejše občane, z rokom za prijavo do 28.02.2024.
  • Varilec - strugar in avtomehanik v oddelku gospodarskih vozil, oba v Avtocentru Ormož, z rokom za prijavo do 20.03.2024​​.

 

Poleg tega so na voljo tudi delovna mesta za:

 

  • Samostojnega strokovnega delavca za počitniške aktivnosti in delavnice za otroke ter mladostnike.
  • Organizatorja izobraževanja odraslih, ki bo vodil izobraževalne programe.
  • Traktorista za vožnjo traktorja in opravljanje traktorskih del.
  • Delovnega terapevta za delo z osebami s psihično motnjo.
  • Več pozicij za socialne delavce in medicinske sestre v različnih specializacijah​​.

 

Za podrobnosti o posameznih delovnih mestih, zahtevah in načinu prijave je priporočljivo obiskati spletno stran podjetja P&F Jeruzalem Ormož d.o.o., ki je aktivno v vinogradništvu in ima več prostih delovnih mest v tej panogi​​. Za najnovejše informacije in širok spekter prostih delovnih mest v Ormožu je koristno redno preverjati spletna mesta, kot sta Deloglasnik.si in Optius.com, ki ponujata ažurne informacije o zaposlitvenih priložnostih v regiji.

 

Preden se odločite za prijavo na delovno mesto, je koristno obiskati portal Preveri podjetje kjer lahko pridobite vpogled v mnenja in izkušnje trenutnih ter prejšnjih zaposlenih. Ta informacija je ključna za razumevanje delovnega okolja in podjetniške kulture, kar vam lahko pomaga pri odločitvi, ali je podjetje prava izbira za vas.

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri