Prosta delovna mesta v invalidskih podjetjih

🕑 Dec 31, 2023


 

V svetu, kjer je enakost priložnosti ključna za razvoj in napredek družbe, igrajo invalidska podjetja izjemno pomembno vlogo. Ta podjetja ne samo da odpirajo vrata kariernim možnostim za osebe s posebnimi potrebami, temveč so tudi zgled vključujoče prakse in pozitivnega odnosa do dela. Zaposlovanje invalidnih oseb ni le vprašanje izpolnjevanja kvot ali zakonskih obveznosti; gre za gradnjo močnejše, bolj raznolike delovne sile, ki odraža širok spekter človeških izkušenj in sposobnosti.

 

Trenutno stanje na trgu dela za invalide je prežeto s številnimi izzivi. Čeprav se zavedanje o pomenu vključevanja invalidov v delovno silo povečuje, ostajajo ovire, kot so pomanjkanje prilagojenih delovnih mest, predsodki in nezadostna podporna infrastruktura.

 

Kljub temu pa mnoga invalidska podjetja kažejo pot naprej, s tem ko ustvarjajo delovna okolja, ki so prilagojena potrebam invalidov, s čimer promovirajo enakopravnost ter pravičnost na delovnem mestu.

 

Kaj so invalidska podjetja?

 

V Sloveniji invalidska podjetja predstavljajo posebno kategorijo organizacij, ki so namenjena zaposlovanju in vključevanju invalidov v delovno okolje. Glavni cilj teh podjetij ni le zagotavljanje zaposlitve invalidom, ampak tudi ustvarjanje delovnih mest, ki so prilagojena njihovim posebnim potrebam in sposobnostim. V ospredju delovanja invalidskih podjetij je torej dvojni namen: ekonomski, ki se odraža v ustvarjanju dobička in konkurenčnosti na trgu, in socialni, ki se osredotoča na integracijo invalidov v delovno okolje in družbo nasploh.

 

V Sloveniji je delovanje invalidskih podjetij urejeno z več zakoni in predpisi, ki določajo okvir in smernice za njihovo ustanovitev, organizacijo in financiranje. Osrednji zakon, ki ureja to področje, je Zakon o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov (ZZRZI). Ta zakon med drugim določa, kako se invalidska podjetja ustanovijo, kako morajo biti organizirana in kakšne so njihove obveznosti glede zaposlovanja invalidov.

 

Prosta delovna mesta v invalidskih podjetjih

 

Vključuje tudi določila o finančnih spodbudah in subvencijah, ki so na voljo invalidskim podjetjem, s ciljem spodbujanja zaposlovanja invalidov in olajšanja njihovega vključevanja v delovno okolje. Poleg tega so pomembni tudi drugi predpisi, kot je Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, ki prav tako vplivajo na delovanje invalidskih podjetij v Sloveniji.

 

V kontekstu slovenskega trga se invalidska podjetja soočajo z edinstvenimi izzivi in priložnostmi. S svojim delovanjem ne samo prispevajo k gospodarski diverzifikaciji države, ampak tudi pomembno vplivajo na kakovost življenja invalidov in na splošno družbeno klimo v Sloveniji.

 

Rast in razvoj invalidskih podjetij v Sloveniji

 

Invalidska podjetja v Sloveniji so v zadnjih letih doživela znaten razvoj. Po zadnjih podatkih je bilo v Sloveniji 158 invalidskih podjetij. S podporo državnih subvencij in izboljšanjem tehnološke infrastrukture so se ta podjetja lahko širila in odpirala nova delovna mesta.

 

Prosta delovna mesta v invalidskih podjetjih

 

Eno izmed najbolj odmevnih invalidskih podjetij v Sloveniji je podjetje Želva d.o.o.. odjetje Želva d.o.o. je invalidsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1991 s strani Sožitja - Zveze društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Slovenije. Njihovo osnovno poslanstvo je usposabljanje in zaposlovanje oseb s posebnimi potrebami, predvsem tistih z motnjo v duševnem razvoju, in drugih težje zaposljivih oseb. Podjetje se osredotoča na iskanje novih zaposlitvenih priložnosti za te osebe.

 

Želva d.o.o. ponuja raznolike storitve, med katerimi so mizarstvo, vrtnarstvo in komunala, upravljanje in vzdrževanje stavb, čistilni servis, šivanje, socialno varstvo, zaposlitvena in poklicna rehabilitacija, montaža in ročna dela.

 

Prosta delovna mesta v invalidskih podjetjih

 

Še eno znano invalidsko podjetje je podjetje Dobrovita – invalidsko podjetje, ki v celoti sledi načelom in ciljem socialnega podjetništva. Podjetje Dobrovita je bilo ustanovljeno leta 1994 z namenom nudenja pomoči osebam s statusom invalida pri rehabilitaciji in zaposlovanju.

 

Tako Želva d.o.o. kot Dobrovita sta postali zgleda inovativnosti in družbene odgovornosti na področju invalidskega podjetništva. Njihov uspeh ni le v ustvarjanju delovnih mest, temveč tudi v razvijanju občutka skupnosti in medsebojnega spoštovanja. S ponujanjem široke palete storitev, od mizarstva do socialnega varstva, ta podjetja dokazujejo, da je možno združiti ekonomsko uspešnost s socialno vključenostjo.

 

Prosta delovna mesta v invalidskem podjetju Želva d.o.o.

 

Invalidsko podjetje Želva d.o.o. je že več kot tri desetletja prepoznano kot eno izmed vodilnih invalidskih podjetij v Sloveniji. Zavezani so k zagotavljanju strokovne pomoči in zaposlovanju oseb z različnimi vrstami invalidnosti ter hkrati soustvarjanju vključujočega in podpornega delovnega okolja. Njihovo poslanstvo je izboljšanje kakovosti življenja in zaposlitvenih možnosti za ljudi z invalidnostjo.

 

Trenutno ponujajo nasledna prosta delovna mesta:

 

1. Čistilec prostorov II (m/ž) v Novem mestu: Iščejo odgovorno osebo, ki bo skrbela za čistočo in urejenost prostorov v Novem mestu.

 

2. Čistilec prostorov II (m/ž) v Škofji Loki: V Škofji Loki potrebujejo čistilca prostorov, ki bo prispeval k prijetnemu delovnemu okolju.

 

3. Čistilec prostorov I (m/ž) v Ljubljani: V Ljubljani iščejo čistilca prostorov za vzdrževanje čistoče v njihovih prostorih.

 

4. Čistilec prostorov I (m/ž) v Novi Gorici: Za njihovo enoto v Novi Gorici iščejo čistilca prostorov, ki bo skrbel za urejenost objektov.

 

5. Referent splošno-kadrovske službe (m/ž) v Ljubljani: V Ljubljani iščejo referenta za splošno-kadrovske zadeve, ki bo podpiral upravljanje kadrovskih procesov.

 

6. Skupinovodja specialist mentor (m/ž) v oddelku Komunalno-vrtnarske storitve v Novi Gorici: V Novi Gorici iščejo skupinovodjo, ki bo vodil ekipo in mentoriral zaposlene v oddelku Komunalno-vrtnarske storitve.

 

7. Strokovni sodelavec v programu socialne vključenosti (m/ž) v Trbovljah: V Trbovljah iščejo strokovnega sodelavca, ki bo pomagal pri razvoju veščin in samostojnosti posameznikov z invalidnostjo v okviru programa socialne vključenosti.

 

Če trenutno morda nimajo razpisanih delovnih mest, ki bi popolnoma ustrezala vašim željam in izkušnjam, vendar vas vabijo, da nam pošljete svoj življenjepis. Prav vaše posebne veščine in izkušnje bi se lahko izkazale kot tisto, kar bodo iskali v prihodnosti.

 

Kako se prijaviti na prosto delovno mesto?

 

Prijava na prosta delovna mesta v invalidskih podjetjih zahteva nekaj korakov, da bi povečali svoje možnosti za zaposlitev. Tukaj je nekaj praktičnih nasvetov za iskanje in prijavo:

 

1. Raziskovanje podjetij: Začnite s tem, da raziskujete invalidska podjetja v Sloveniji. Najprej obiščite njihove spletne strani, kjer lahko najdete informacije o trenutno razpoložljivih prostih delovnih mestih in specifikacijah vsakega podjetja. Posvetite pozornost delovnim mestom, ki so v skladu z vašimi veščinami in izkušnjami.

 

2. Preverite podjetje: Ko raziskujete možnosti zaposlitve v invalidskih podjetjih, je pomembno, da temeljito preverite podjetje, pri katerem želite delati. Za to lahko uporabite različne vire, med katerimi je ena izmed koristnih možnosti spletna stran "preveri-podjetje.si". Ta spletna stran vam omogoča, da pridobite pomembne informacije o podjetju.

 

3. Priprava življenjepisa: Vaš življenjepis naj bo jasen, dobro strukturiran in prilagojen delovnemu mestu, za katerega se želite prijaviti. Poudarite svoje delovne izkušnje, veščine in dosežke, ki so relevantni za želeno delovno mesto.

 

4. Pisanje motivacijskega pisma: Motivacijsko pismo je odlična priložnost, da izrazite svojo željo po zaposlitvi v invalidskem podjetju. V pismu pojasnite, kako lahko prispevate k uspehu podjetja in poudarite svojo motivacijo. Če imate osebne izkušnje, ki so povezane z delom v invalidskem podjetju, jih izpostavite.

 

5. Priprava na razgovor: Če vas povabijo na razgovor, se dobro pripravite. Premislite o svojih odgovorih na pogosta vprašanja in razmislite, kako lahko najbolje predstavite svoje sposobnosti in izkušnje. Bodite iskreni glede svojih potreb in pričakovanj.

 

Za dodatno podporo se lahko obrnete tudi na različne podpore službe, kot je npr. Zavod RS za zaposlovanje, ki ponuja različne oblike pomoči pri iskanju zaposlitve od svetovanja, usposabljanja ter drugih pomembnih informacij. Prav tako obstajajo v Sloveniji različne invalidske organizacije, ki lahko ponudijo specifične nasvete in pomoč.

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri