Krka zaposlitev – Kako do uspešne kariere v farmacevtski industriji

🕑 Sep 13, 2023


 

Krka je ugledno farmacevtsko podjetje s sedežem v Sloveniji, ki slovi po svojih inovacijah, trajnostnem razvoju in izjemnih prizadevanjih za izboljšanje kakovosti življenja. Nahaja se v Dolenjski, ki jo odlikuje bogata kulturna dediščina in naravna lepota. V tem članku bomo raziskali, zakaj je Krka tako pomemben akter v regiji ter zakaj velja za enega izmed najbolj želenih delodajalcev v Sloveniji in kako postati del te zgodbe uspeha ter katere možnosti zaposlitve Krka nudi svojim bodočim sodelavcem.

Krka zaposlitev – Kako do uspešne kariere v farmacevtski industriji

 

 

Raznolike možnosti kariernih poti

Ko razmišljate o zaposlitvi pri Krki, se odprejo vrata v svet raznolikih kariernih priložnosti. Krka kot vodilno farmacevtsko podjetje ponuja pestro paleto delovnih mest, ki zadovoljujejo različne interese in spretnosti posameznikov. Pri Krki boste našli delovna mesta v različnih kategorijah, ki vključujejo:

 • Raziskovalna delovna mesta: Za tiste z znanstvenim nagnjenjem in strastjo do raziskav Krka ponuja izzivalna delovna mesta na področju farmacevtskih raziskav in razvoja novih zdravil. Tu lahko sodelujete pri inovacijah in ustvarjanju izdelkov, ki spreminjajo življenja ljudi.

 

 • Proizvodna delovna mesta: Krkina proizvodnja zahteva visoko usposobljene tehnične strokovnjake, inženirje in tehnično osebje. Ta delovna mesta so ključna za zagotavljanje kakovosti in učinkovitosti proizvodnje farmacevtskih izdelkov.

 

 • Administrativna delovna mesta: V ozadju vsakega us pešnega podjetja je ekipa, ki skrbi za nemoteno administrativno delovanje. Pri Krki so na voljo delovna mesta za administrativno osebje, ki skrbi za upravljanje dokumentacije, finance, kadrovsko področje in druge ključne funkcije.

 

 • Prodajna delovna mesta in marketing: Krka je prisotna na mednarodnem trgu, kar pomeni, da so na voljo tudi številne priložnosti za prodajne strokovnjake. Če ste strastni in prepričljivi v prodaji ter želite predstavljati visokokakovostne izdelke, je to morda področje za vas.

 

 • Informacijska tehnologija: V Krki aktivno prispevajo k razvoju, uvedbi ter vzpostavitvi delovanja informacijskih sistemov, ki učinkovito podpirajo poslovne, proizvodne in infrastrukturne procese v podjetju.

 

Krka nudi različne možnosti usposabljanja in razvoja, da bi zaposleni lahko razvijali svoje spretnosti in napredovali v svojih karierah. S tem se zagotavlja, da vsak zaposleni prispeva k uspehu podjetja na najboljši možen način. Ne glede na vaše interese in kompetence bo pri Krki verjetno našlo mesto, ki vam ustreza in vam omogoča, da se izrazite v okolju, ki cenijo raznolikost in individualne talente.

Krka zaposlitev – Kako do uspešne kariere v farmacevtski industriji

 

 

Potrebna izobrazba in kvalifikacije

Pri Krki cenijo predanost, strokovnost ter željo po uspehu. Ko iščejo nove sodelavce, iščejo tiste, ki delijo njihovo strast do inovacij in trajnostnega razvoja. Med osnovne kvalifikacije in spretnosti, ki jih običajno iščejo pri kandidatih, spadajo:

 

 • Strokovno znanje: Razumevanje specifičnih industrijskih procesov, standardov in praks je ključno za uspešno delo pri Krki. Strokovno znanje na tem področju je prednost.

 

 • Kreativnost in inovativnost: Krka si prizadeva za nenehno izboljševanje in inovacije. Sposobnost kreativnega razmišljanja ter predlaganja novih idej je cenjena.

 

 • Timsko delo: Zmožnost učinkovitega sodelovanja v ekipi je ključna, saj pri Krki verjamemo v kolektivni prispevek.

 

 • Kritično razmišljanje: Sposobnost analiziranja, reševanja problemov ter sprejemanja odločitev na podlagi dokazov je pomembna za mnoge vloge pri Krki.

 

Za primer sem si izbrala delovno mesto Farmacevtski delavec (v proizvodnji zdravil), torej če si na hitro ogledamo nekaj pogojev potrebnih, da zasedete to delovno mesto:

 • poklicno ali srednješolsko izobrazbo
 • strokovnost, odgovornost, samostojnost, komunikativnost, odločnost in samoiniciativnost
 • poznavanje uporabniških orodij MS Office
 • vozniški izpit B-kategorije

 

V vsakem primeru so zahteve natančno opisane v oglasih za prosta delovna mesta, tako da kandidati vedo, kaj pričakovati. Pri Krki si prizadevajo za enakost priložnosti in spodbujajo raznolikost med zaposlenimi. Sprejemajo kandidate, ki izpolnjujejo potrebne kvalifikacije in imajo strast do dela v farmacevtski industriji ter pri Krki.

 

Krka zaposlitev – Kako do uspešne kariere v farmacevtski industriji

 

Kako se prijavim na delo v Krki?

Prijava na delovno mesto pri Krki je enostavna, zahvaljujoč spletnemu portalu za zaposlovanje. Za še lažjo prijavo pa vam bom po korakih opisala kako do prijave za vaše sanjsko delovno mesto.

 

1. Prvi korak je obisk uradne spletne strani Krke. Na spletni strani boste našli zavihek za »zaposlitev«. Nato preglejte seznam prostih delovnih mest na spletni strani, da najdete priložnost, ki ustreza vašim veščinam in interesom.

 

2. Ko najdete primerno delovno mesto, kliknite nanj, tam dobite mnogo podrobnih informacij: opis dela in nalog, pogoji za zasedbo delovnega mesta, dodatna znanja, osebnostne lastnosti kandidatov ki navdušujejo delodajalca in pa kaj vse nudijo zaposlenim.  Na koncu informacij boste našli tipko »prijavi se zdaj«, ki vas bo popeljala do obrazca za elektronsko prijavo.

 

3. Tu izpolnite vsa zahtevana polja, vključno s svojimi osebnimi podatki, izkušnjami in kvalifikacijami. Pomembno je, da priložite svoj življenjepis in spremno pismo. V življenjepisu podrobno opišite svoje izkušnje in kvalifikacije, medtem ko v spremnem pismu izrazite svoj interes za delo in zakaj ste prava oseba za to delovno mesto.

 

4. Preden pošljete prijavo, preverite, ali ste vse pravilno izpolnili. Ko ste prepričani, da je vse pravilno, kliknite gumb za pošiljanje prijave. Po oddaji prijave boste prejeli potrdilo ali obvestilo o poteku nadaljnjih korakov v postopku prijave.

 

5. Nato vas čaka le še najtežji del: nestrpno pričakovanje na povabilo za razgovor. Srečno!

 

Nasveti za pripravo izstopajočega življenjepisa:

Vsak življenjepis naj bo prilagojen specifičnemu delovnemu mestu. Poudarite svoje spretnosti in izkušnje, ki so relevantne za to delovno mesto. Ne naštevajte samo svoje odgovornosti, ampak poudarite tudi svoje dosedanje dosežke in rezultate  iz prejšnjih služb. In pa navsezadnje motivacijsko pismo naj bo jasno in jedrnato. Poudarite, zakaj si želite delati pri Krki in kako boste lahko prispevali k uspehu podjetja.

 

In še nekaj nasvetov za pripravo na razgovor:

Pred intervjujem temeljito preučite Krko, vključno z njenimi vrednotami, dosežki in projekti. To vam bo omogočilo, da pokažete, da ste resnično zainteresirani za podjetje. V intervjuju poudarite svoje veščine in izkušnje, ki so relevantne za delovno mesto. Uporabite konkretne primere iz vaše kariere. Pripravite nekaj vprašanj za svoje bodoče delodajalce - to pokaže, da ste zainteresirani za podjetje in delovno mesto. In pa seveda bodite primerno oblečeni za intervju, da ustvarite dober prvi vtis.

 

Krka zaposlitev – Kako do uspešne kariere v farmacevtski industriji

 

Kako vem, da je delo v Krki pravo zame?

Krka, eno izmed najuglednejših farmacevtskih podjetij na svetu, ni le znan po svojih inovativnih pristopih v farmaciji, temveč tudi po svoji zavezanosti k trajnostnemu razvoju, strokovnosti in skrbi za svoje zaposlene. Krka je sinonim za kakovost in zanesljivost. S svojo zavezanostjo k etičnim vrednotam in odgovornemu poslovanju je podjetje, v katerega se lahko vsak zaposleni ponosno identificira.

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri