Lidl zaposlitev – Priložnost za kariero pri enem izmed vodilnih trgovcev

🕑 Sep 19, 2023


 

Lidl je danes eden izmed najuglednejših trgovskih velikanov na svetu, z dolgoletno zgodovino in trdnimi vrednotami. V tem članku vas popeljemo v svet Lidl zaposlitve in vam predstavimo, zakaj je delo pri Lidlu tako pomembno ter kakšne priložnosti vam ponuja. Delo pri Lidl ni le služba, temveč priložnost za gradnjo uspešne kariere. Lidl se ne ustavi zgolj pri prodaji kakovostnih izdelkov po dostopnih cenah, temveč tudi pri skrbi za svoje zaposlene. Kot del Lidl ekipe boste deležni številnih ugodnosti in možnosti za osebni in poklicni razvoj.

 

Lidl zaposlitev – Priložnost za kariero pri enem izmed vodilnih trgovcev

 

Vrste zaposlitvenih priložnosti pri Lidlu

 

Delo v trgovini:

 • Blagajnik: Blagajniki so obraz trgovine, ki zagotavljajo hitro in prijazno storitev kupcem. To je odlična priložnost za tiste, ki imate močno komunikacijsko znanje in radi sodelujete s strankami.
 • Sodelavec za polnjenje zalog: Sodelavci za polnjenje zalog skrbijo, da so police vedno napolnjene z izdelki in da je trgovina vedno pripravljena na sprejem strank. To je idealno delo za organizirane posameznike.
 • Vodja trgovine: Vodje trgovine so odgovorni za upravljanje trgovine, nadzor zalog, usmerjanje osebja in zagotavljanje učinkovitega delovanja. To je priložnost za tiste, ki imajo izkušnje v vodenju in upravljanju.

 

Delo v distribucijskih centrih:

 • Skladiščni delavec: Skladiščni delavci so ključni za nemoteno delovanje distribucijskih centrov. Skrbijo za sprejem, razporejanje in izdajo blaga ter vzdrževanje skladiščnega reda.
 • Voznik viličarja: Vozniki viličarjev so odgovorni za premikanje blaga znotraj distribucijskih centrov. To je odlična priložnost za tiste z izkušnjami v upravljanju viličarja.

 

Korporativna in podporna dela:

 • Kadrovska služba: Kadrovska služba skrbi za zaposlovanje, usposabljanje in razvoj zaposlenih. To je ključna vloga pri zagotavljanju, da je ekipa Lidl vedno na vrhuncu svojih sposobnosti.
 • Marketing: V oddelku za marketing se ustvarjajo marketinške strategije in kampanje, ki promovirajo izdelke in blagovno znamko Lidla.
 • Finance: Oddelki financ skrbijo za upravljanje finančnih sredstev podjetja, vključno s preračunavanjem, računovodstvom in analizo finančnih podatkov.

 

Lidl ponuja raznolike zaposlitvene priložnosti, ki ustrezajo različnim spretnostim in kariernim ambicijam. Ne glede na vaše izkušnje in ozadje obstaja prostor za vas v Lidlovi ekipi. Lidlova predanost raznolikosti v zaposlitvi omogoča vsakemu posamezniku, da najde svojo pot in prispeva k uspehu podjetja.

 

Lidl zaposlitev – Priložnost za kariero pri enem izmed vodilnih trgovcev

 

Potrebna izobrazba in kvalifikacije

 

Delo pri Lidlu je odlična priložnost za razvoj vaše kariere, vendar vsak položaj zahteva določene kvalifikacije in spretnosti, da lahko prispevate k uspehu podjetja. Spodaj bomo razložili tipične zahteve in kvalifikacije za različne vloge pri Lidlu ter poudarili pomembnost pozitivnega odnosa in spretnosti v storitvah za stranke, ki so ključne za vse položaje.

 

1. Zahteve za zaposlitev v trgovini:

 • Blagajnik: Tipične zahteve za delo na blagajni vključujejo dobro komunikacijsko znanje, natančnost pri delu s številkami ter zmožnost hitrega odziva na potrebe strank. Ni potrebnih posebnih izobraževanj, vendar je izkušnja v prodaji ali storitvah za stranke lahko koristna.
 • Sodelavec za polnjenje zalog: Sodelavci za polnjenje zalog morajo biti organizirani in zanesljivi. Natančnost pri razporejanju izdelkov na police in vzdrževanje reda v trgovini sta ključna. Prav tako ni potrebno posebno izobraževanje, vendar morajo imeti kandidati dobro fizično kondicijo.
 • Vodja trgovine: Vodje trgovin običajno potrebujejo izkušnje v vodenju in upravljanju, pogosto tudi  izobrazbo v managementu ali sorodnih področjih. Poleg tega so potrebne izjemne komunikacijske sposobnosti, sposobnost odločanja in reševanja problemov.

 

2. Zahteve za delovna mesta v distribucijskih centrih:

 • Skladiščni delavec: Delo v skladišču zahteva dobro fizično pripravljenost, hitrost in natančnost. Posebna izobrazba ni obvezna, vendar so izkušnje v skladiščnem delu lahko koristne. Potrebna je tudi sposobnost uporabe viličarja.

 

 • Voznik viličarja: Vozniki viličarjev morajo imeti veljavno vozniško dovoljenje za upravljanje viličarja. Poleg tega morajo biti usposobljeni za varno delo s to opremo in imeti izkušnje v upravljanju viličarja.

 

 

3. Zahteve za korporativne in podporne vloge:

 • Kadrovska služba: Za delo v kadrovski službi je običajno potrebna izobrazba na področju človeških virov ali sorodnih področjih. Pomembne so tudi komunikacijske in organizacijske spretnosti.
 • Marketing: V oddelku za marketing so potrebne kreativne in analitične sposobnosti, izkušnje na področju marketinga pa so lahko koristne. Znanje o tržnih strategijah in digitalnem marketingu je prav tako pomembno.
 • Finance: Za delo v finančnih oddelkih je potrebna izobrazba na področju finance ali računovodstva. Sposobnost analize finančnih podatkov in dobri matematični veščine so ključni.

 

 

Za primer sem si izbrala delovno mesto Referent v oddelku nabave neprehrambih izdelkov, torej če si na hitro ogledamo nekaj pogojev potrebnih, da zasedete to delovno mesto:

 

 • dokončana najmanj V. stopnja izobrazbe ekonomske, tehnične ali druge ustrezne smeri,
 • proaktivnost, iznajdljivost, ambicioznost,
 • dobro poznavanje orodij MS Office (Excel, Power Point),
 • natančnost pri delu,
 • sposobnost večopravilnega dela in samoorganizacije

 

In pa še drug primer potrebnih pogojev za zasedbo službenega mesta Prodajalec:

 • opravljen izpit B kategorije,
 • znanje slovenskega jezika,
 • dinamičnost in veselje do dela s kupci,
 • spoštljiv odnos do kupcev in sodelavcev,
 • prilagodljivost in zmožnost timskega dela,
 • potrdilo o nekaznovanosti.

 

Pomembno je poudariti, da ne glede na to, katero vlogo pri Lidlu zasledujete, je pozitiven odnos in sposobnost zagotavljanja odlične storitve za stranke ključna. Lidlov uspeh temelji na zadovoljstvu strank, zato je vsak zaposleni pomemben del te zgodbe uspeha. S pozitivnim odnosom, strastjo in zavezanostjo lahko vsak zaposleni prispeva k rasti in uspehu podjetja.

 

Lidl zaposlitev – Priložnost za kariero pri enem izmed vodilnih trgovcev

 

Kako se prijavim na delo v Lidlu?

 

Prijava na delo pri Lidlu je zelo enostavna in pregledna. Za še lažjo prijavo pa vam bom po korakih opisala kako do prijave za vaše sanjsko delovno mesto.

 1. Prvi korak je obisk uradne spletne strani Lidl. Na spletni strani boste našli zavihek za »zaposlitev«. Na tej strani boste našli iskalnik prostih delovnih mest. Prebrskajte med ponujenimi delovnimi mesti in poiščite delovna mesta, ki  ustrezajo vašim interesom in kvalifikacijam.
 2. Ko najdete primerno delovno mesto, kliknite nanj, tam dobite mnogo podrobnih informacij: opis dela in nalog, pogoji za zasedbo delovnega mesta, dodatna znanja, osebnostne lastnosti kandidatov ki navdušujejo delodajalca in pa kaj vse nudijo zaposlenim. Na vrhu informacij boste našli tipko »prijava«, ki vas bo popeljala do obrazca za elektronsko prijavo.
 3. Tu izpolnite vsa zahtevana polja, vključno s svojimi osebnimi podatki, izkušnjami in kvalifikacijami. Pomembno je, da priložite svoj življenjepis in spremno pismo. V življenjepisu podrobno opišite svoje izkušnje in kvalifikacije, medtem ko v spremnem pismu izrazite svoj interes za delo in zakaj ste prava oseba za to delovno mesto.
 4. Preden pošljete prijavo, preverite, ali ste vse pravilno izpolnili. Ko ste prepričani, da je vse pravilno, kliknite gumb za pošiljanje prijave. Po oddaji prijave boste prejeli potrdilo ali obvestilo o poteku nadaljnjih korakov v postopku prijave.
 5. Nato vas čaka le še najtežji del: nestrpno pričakovanje na povabilo za razgovor. Srečno!

 

Lidl zaposlitev – Priložnost za kariero pri enem izmed vodilnih trgovcev

 

Zakaj se zaposliti ravno v Lidlu?

Delo pri Lidlu ni le služba, temveč priložnost za rast in razvoj. Kot del Lidlove ekipe boste deležni konkurenčnih plač, ugodnosti in številnih možnosti za izpopolnjevanje svojih spretnosti. Lidlova zavezanost raznolikosti in vključevanju v zaposlitev pomeni, da vsak posameznik najde svoje mesto in prispeva k uspehu podjetja. Srečno pri iskanju in prijavi na delo, ki bo izpolnilo vaše karierne cilje in ambicije. Lidlova vrata so odprta za vas, zato ne odlašajte in začnite graditi svojo pot do uspeha že danes.

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri