NLB zaposlitev – Vodič za pridobitev dela pri NLB banki

🕑 Sep 13, 2023


 

Nova Ljubljanska banka sodi med vodilne banke v Sloveniji in ima dolgoletno tradicijo, ki sega več kot 120 let nazaj. NLB kot trdna in stabilna banka predstavlja varno okolje za varovanje finančnih sredstev svojih strank in vlagateljev. Kot vodilna finančna ustanova v državi igra ključno vlogo pri podpiranju gospodarske rasti, financiranju projektov in izvajanju bančnih storitev na najvišji ravni kakovosti. Njen vpliv sega preko meja Slovenije, kar omogoča tudi mednarodno kariero in izkušnje za zaposlene. Zato je NLB privlačna za tiste, ki si želijo graditi uspešno kariero v bančništvu in hkrati prispevati k razvoju družbe.

 

NLB zaposlitev – Vodič za pridobitev dela pri NLB banki

 

Različne zaposlitvene možnosti

 

NLB ponuja raznolike zaposlitvene priložnosti, ki se raztezajo preko različnih sektorjev in področij. V nadaljevanju bomo podrobneje raziskali nekatere od ključnih kategorij delovnih mest, ki so na voljo pri NLB, pri čemer pa se seznam ne omejuje samo na te, saj banka nenehno išče nove talente za različne naloge in projekte:

 

Bančništvo in finance:

NLB je osrednja banka v Sloveniji in ponuja številne priložnosti za delo v bančništvu in financah. To vključuje delovna mesta, kot so bančni svetovalci, finančni analitiki, skrbniki za stranke, kreditni analitiki in še mnoga druga. Zaposleni v tej kategoriji prispevajo k finančni stabilnosti in rasti NLB ter igrajo ključno vlogo pri zadovoljevanju finančnih potreb strank.

 

Informacijska tehnologija (IT):

V današnjem digitalnem svetu je tehnologija ključna za uspešno poslovanje banke. NLB nudi različne priložnosti v informacijski tehnologiji, kot so razvijalci programske opreme, strokovnjaki za kibernetsko varnost, administratorji omrežij in drugi. Zaposleni na teh področjih skrbijo za tehnološko infrastrukturo banke in zagotavljajo, da so storitve za stranke vedno na visoki ravni.

 

Prodaja in skrb za stranke:

Kakovostna storitev za stranke je temelj uspeha NLB. Zaposlitve v tej kategoriji vključujejo delovna mesta, kot so bančni svetovalci, skrbniki za stranke, prodajni specialisti in marketing strokovnjaki. Ti zaposleni so odgovorni za izgradnjo trdnih odnosov s strankami, razumevanje njihovih potreb in ponujanje prilagojenih finančnih rešitev.

 

Administracija:

Za nemoteno delovanje banke so potrebne številne administrativne in podporne funkcije. To vključuje delovna mesta, kot so upravniki, kadroviki, računovodje, pravniki in tudi tehnično osebje, ki skrbi za infrastrukturo in logistiko. Zaposleni v tej kategoriji zagotavljajo, da NLB nemoteno opravlja svoje poslovne dejavnosti in se pravilno upravlja.

 

Ne glede na to, ali imate izkušnje v bančništvu, tehnologiji, skrbi za stranke ali administraciji, obstaja možnost, da najdete svoje mesto v NLB. Banka si prizadeva za privabljanje najboljših talentov in ponuja raznolike karierni poti, razvojne priložnosti in ugodnosti za svoje zaposlene.

 

NLB zaposlitev – Vodič za pridobitev dela pri NLB banki

 

 

Potrebna izobrazba in kvalifikacije

 

Pri iskanju novega zaposlenega se NLB osredotoča na določene kvalifikacije in veščine, ki so ključne za uspeh zaposlenega v bančnem okolju. V tem razdelku bomo podrobneje raziskali splošne kvalifikacije in spretnosti, ki jih NLB običajno išče pri kandidatih, pa tudi specifične zahteve, ki se lahko pojavijo za določene položaje ali oddelke.

 

  • Izobrazba: Večina delovnih mest pri NLB zahteva vsaj visokošolsko izobrazbo, pri čemer se pogosto pričakuje relevantna diploma s področja ekonomije, financ, informatike ali sorodnih disciplin. Za nekatere tehnične vloge lahko zahtevajo dodatne tehnične certifikate ali diplome.
  • Ključne Spretnosti: Zaposleni pri NLB bi morali imeti odlične analitične sposobnosti, komunikacijske veščine ter sposobnost reševanja problemov. Poudarek je tudi na timskem delu in strateškem razmišljanju.
  • Karierna Rast: NLB ceni ambiciozne posameznike, ki so pripravljeni nenehno izboljševati svoje spretnosti in se učiti. Zato je sposobnost učenja in razvoja pomembna za dolgoročno uspešno kariero pri NLB.
  • Etika in Integriteta: Kot banka z dolgoletno tradicijo v finančnem sektorju, NLB postavlja visoke standarde etike in integritete. Zaposleni morajo imeti neprekosljivo etično ravnanje in dosledno slediti internim pravilom in predpisom.

 

Za primer sem si izbrala delovno mesto bančnega svetovalca, torej če si na hitro ogledamo nekaj pogojev potrebnih, da zasedete to delovno mesto:

  • stopnja izobrazbe: 5., ekonomske ali druge smeri
  • delovne izkušnje: brez izkušenj
  • pasivno znanje tujega jezika
  • standardna in specializirana orodja za PC

 

Seveda so to le minimalni pogoji za opravljanje tega dela, tem sledijo še dodatna znanja in pa osebnostne lastnosti, ki jih kandidat mora imeti, da navduši delodajalca. NLB si prizadeva za sestavo raznolikega in visokokakovostnega kadra, ki prispeva k uspehu banke. Za vsako delovno mesto so kvalifikacije in zahteve natančno opredeljene tudi v oglasih za zaposlitev.

 

NLB zaposlitev – Vodič za pridobitev dela pri NLB banki

 

 

Kako se prijavim na delo v NLB?

 

Iskanje in pridobivanje zaposlitve pri NLB je lahko zanimiva in obetavna izkušnja. Prijava na delo pa je zelo enostavna in pregledna. Za še lažjo prijavo pa vam bom po korakih opisala kako do prijave za vaše delovno mesto.

1. Prvi korak je obisk uradne spletne strani NLB.  Na spletni strani boste našli zavihek za »zaposlitev«. In gumb »prosta delovna mesta«, ki vas popelje do seznama trenutnih prostih delovnih mest. Nato seznam preglejte in najdite priložnost, ki najbolj ustreza vašim veščinam in interesom.

 

2. Ko najdete primerno delovno mesto, kliknite nanj, tam dobite mnogo podrobnih informacij: opis dela in nalog, pogoji za zasedbo delovnega mesta, dodatna znanja, osebnostne lastnosti kandidatov ki navdušujejo delodajalca in pa kaj vse nudijo zaposlenim. Na koncu informacij boste našli tipko »prijavi se zdaj«, ki vas bo popeljala do obrazca za elektronsko prijavo.

 

3. Tu izpolnite vsa zahtevana polja, vključno s svojimi osebnimi podatki, izkušnjami in kvalifikacijami. Pomembno je, da priložite svoj življenjepis in spremno pismo. V življenjepisu podrobno opišite svoje izkušnje in kvalifikacije, medtem ko v spremnem pismu izrazite svoj interes za delo in zakaj ste prava oseba za to delovno mesto.

 

4. Preden pošljete prijavo, preverite, ali ste vse pravilno izpolnili. Ko ste prepričani, da je vse pravilno, kliknite gumb za pošiljanje prijave. Po oddaji prijave boste prejeli potrdilo ali obvestilo o poteku nadaljnjih korakov v postopku prijave.

 

5. Nato vas čaka le še najtežji del: nestrpno pričakovanje na povabilo za razgovor. Srečno!

 

NLB zaposlitev – Vodič za pridobitev dela pri NLB banki

 

Zakaj se zaposliti prav v NLB?

 

NLB ni le banka, temveč tudi steber stabilnosti in razvoja v Sloveniji. Njena vodilna vloga v finančnem sektorju ji omogoča, da nenehno spreminja področje bančništva in vodi pot v prihodnost. Zavezanost k rasti, inovacijam in družbeni vključenosti pomeni, da boste kot zaposleni pri NLB del nečesa večjega - ustvarjanja boljše finančne prihodnosti za posameznike, podjetja in družbo kot celoto.

 

Pri NLB vas čaka dinamično in spodbudno delovno okolje, kjer se vaše spretnosti cenijo in vaše ambicije podpirajo. Ne zamudite te priložnosti za gradnjo kariere pri eni izmed največjih in najbolj spoštovanih finančnih institucij v Sloveniji. Vaša prihodnost se začne zdaj, pri NLB. Srečno!

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri