Zaposlitev: Savinjska regija

🕑 May 29, 2023


 

 

Zaposlitev Savinjska

 

Zaposlitev: Savinjska regija

 

Savinjska regija je v Sloveniji tretja največja, ima 31 občin, od tega dve mestni občini - Celje in Velenje. Tu najdete tudi obe savinjski območni enoti Zavoda za zaposlovanje, kjer se lahko prijavite kot iskalci zaposlitve ali seveda kot delodajalec ponudite zaposlitev na Savinjskem. 

 

Med večje oziroma pomembnejše ponudnike zaposlitve na Savinjskem sodijo:

  • Cinkarna Celje d.d.
  • Gorenje d.d.
  • BSH hišni aparati d.o.o.
  • Engrotuš d.d.
  • Premogovnik Velenje d.o.o.
  • Termoelektrarna Šoštanj d.o.o.

 

Seveda pa na Savinjskem delujejo tudi številna manjša podjetja, samostojni podjetniki in v različnih dejavnostih, kjer se lahko pojavi potreba po novi delovni sili, zato ni odveč, da spremljate, kje objavljajo zaposlitvene oglase. 

 

 

Zaposlitev: Savinjska regija

 

 

Kje poiskati zaposlitev v regiji Savinjska

Poleg tega, da lahko na vseh večjih zaposlitvenih portalih iskanje zaposlitve omejite na Savinjsko regijo, spremljajte tudi lokalne spletne časopise oziroma medije, med drugim: 

 

Redno ponudbo zaposlitev za dijake in študente objavljajo tudi študentski servisi. Če ne najdete, kar iščete, pa imate še druge možnosti. 

 

 

Želite se zaposliti v podjetju na Savinjskem, a nima razpisanega delovnega mesta

Prva možnost je, da pošljete prošnjo za delo na slepo podjetju, pri katerem si želite delati in ste ga tudi preverili. 

 

 

Zakaj je preverjanje podjetja pred vsako prijavo za zaposlitev pomembno?

Kompatibilnost delavca in delodajalca ni zanemarljiva, zagotovo si želite s podjetjem, ki vas zaposli, deliti enake ali podobne vrednote. To med drugim vodi do zadovoljstva na delovnem mestu, posledično pa seveda k uspešnosti. 

Še bolj kot vrednote, je pomembno preveriti, ali podjetje redno in pošteno izplačuje svoje delavce. Zagotovo ne boste svojega znanja, izkušenj in sposobnosti ponujali nekomu, ki vas za to ni pripravljen plačati. 

Glede na to, kako enostavno in hitro je na portalu Preveri Podjetje možno pridobiti podatke o podjetju, pri katerem se želite zaposliti, tega koraka resnično ne izpustite. Priprava življenjepisa, pisanje motivacijskega pisma, posebno za delo, ki sploh ni objavljeno, ni nezahtevna naloga, ki pa bo mnogo lažja, če bo temeljila na informacijah, ki jih najdete tukaj

 

 

Zaposlitev: Savinjska regija

 

 

Odločite se lahko tudi za samozaposlitev

Druga priložnost, da se zaposlite v svoji regiji, pa naj bo to Savinjska ali katerakoli druga, je, da odprete svoje podjetje.

 

Sam postopek ustanovitve oziroma registracije podjetja je relativno hiter in enostaven, opravite ga lahko online ali na SPOT točkah (na Savinjskem so med drugim na UE Celje, Mozirje, Šentjur in Slovenske Konjice) oziroma izpostavah AJPES.

 

Registracija podjetja je smiselna, če imate svojo poslovno idejo, da imate lasten s.p. pa je lahko tudi pogoj za sodelovanje z nekaterimi podjetji. 

 

Pri preverjanju te informacije naj vam na pomoč priskoči portal Preveri Podjetje, saj lahko v anonimnih komentarjih preberete, kakšne oblike zaposlitve oziroma sodelovanja so možne. Včasih delodajalec ne želi sodelavca zaposliti s pogodbo za nedoločen čas, pač pa lahko storitve zanj opravi samostojni podjetnik, ki na koncu za opravljeno storitev podjetju izda račun.

 

Takšno sodelovanje ima svoje prednosti in slabosti, v največji meri je to stvar dogovora med vami kot samostojnim podjetnikom in podjetjem, za katerega boste delali. Je pa vedeti takšno informacijo vnaprej vsekakor vaša (pogajalska) prednost pri dogovoru o sodelovanju.

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Preberi več

Opozorilo

Podjetje je zaprto/neaktivno. Za več informacij smo vam na voljo na info@preveri-podjetje.si

Zapri